Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 25 Mai 2020 - 4216 vizitatori azi
BAC-UL S-A TERMINAT, TRAIASCA SOMAJUL?!

Evenimentele scolare majore s-au incheiat, acum  vorba unui caine batran, "ne lingem ranile ". Pai cum de nu, cand acest mijloc de locomotie nautic BAC - ul, a fost focalizat de intreaga Romanie pe o perioada de aproape o luna. Coada mare la inscrierile pentru BAC, una mai redusa numeric privind participarea propriu zisa  si una si mai scurta cand vine vorba de cei care odata urcati pe bac, au reusit sa treaca pe celalalt mal. Nici nu se pune problema ce vom face pe viitor, atata timp cat facultatile isi asteapta viitorii  studenti cu diploma de bacalaureat luata. Cu cat mai mult  luata, cu atat mai bine. Oricum de teama locurilor ramase vacante, facultatile au redus pretentiile, asa ca un doi si un sfert luat la BAC , prezinta garantia unui loc in amfiteatrul facultatilor.

          Politicienii nostri (ca fara ei nu se misca nici soarele pe cer) si-au bagat influenta si in acest mijloc de transport numit  BAC si au tras repede concluziile privind  exceptionalele rezultate de la acest examen al maturitatii. Un  procentaj deosebit privind reusitii a fost dat repede publicitatii pentru adormirea maicilor celor supusi la caznele examenului. Cei care au stat mai slabut, adica au obtinut medii intre 0,5 si doi si un sfert, au intrat in vederea guvernului care a facut cea mai buna "ponta" (gluma ) anuntand ca dascalii vor trece imediat la meditatii gratuite, in scopul ’’ ingrosari randurilor " celor care au ramas pe apa (pe BAC) .

           Ceea ce nu se stie sau nu se vrea a fi stiut, tine de partea celor mai isteti, care simtind in venele proprii slabiciunea fata de "bubele si mucegaiul" lui Arghezi, au ocolit secretariatele liceelor, dand iama la somaj, unde s-au inregistrat ca atare.

Asta este viitoarea generatie acceptata de tarile UE pentru "specialistii romani", cu BAC - ul din prima, care  prin grija guvernului si  a vointei nationale se imputineaza din ce in ce.  Astia cu doi si un sfert la BAC vor ingrosa randurile specialistilor in criminalistica, comert ambulant si turism planetar.

            Atunci de ce sa nu ne mandrim ca Romania va avea reprezentanti in toate domeniile vietii cotidiene de pe planeta noastra, iar faima lor se va reflecta in materialele principalelor trusturi de presa adevarata ...?

 

        Anda Orban .

0 comentarii1813 vizualizări30 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0