Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 01 Aprilie 2020 - 13802 vizitatori azi
CERSETORII AU DE LA CINE LUA LECTII.

Este  cunoscut faptul ca  activitatea de  cersetorie a  atins cote mai mult  decat alarmante sfidand regulile de convietiure sociala, impuse prin legi. Despre bunul simt ce sa mai vorbim la acea categorie de semeni de-ai nostri care se dedau la acte de-a dreptul huliganice pentru a-si procura cele propuse. Fie ca-i vorba de o "carmoaja" de paine, telefon sau varii sume de bani. Ei bine, in contrapartida, astazi am constatat  un fapt deosebit si care merita apreciat ca atare. Prin mai multe puncte ale orasului am gasit mici " intreprinzatori", aflati inca in vacanta si care in timpul lor liber s-au gandit sa faca ceva util si folositor .

Aplicand in practica cunostintele dobandite de-a  lungul vacantei, viitorii antreprenori si oameni de afaceri au trecut la fapte. Pentru ca viata-i frumoasa in doi, micii afaceristi s-au unit in grupuri de cate trei, patru, si-au incropit din cutii de carton cate o masuta pentru etalarea marfii si cu glasurile lor de clopotel ii intrebau pe trecatori daca nu doresc o bratara. Era prima lor tentativa de asi procura  independent si nu din " fonduri atrase" de la bunici,  contravaloarea unei papusi sau  a unei masinute.

Cei mari aflati prin zona tarabelor improvizate cu mult gust, priveau zambitor  spre prichindeii comercianti, unii cumparau cate o bratara aflata la mare cautare in aceste zile, altii aruncau o ocheada spre bratarile expuse, gandindu-se la un posibil spionaj economic .

              In ceea ce ma priveste, ca o trecatoare intamplatoare prin acele zone,  mi-am exprimat satisfactia fata de demersul acestor minunati copii care au inteles ca munca este rasplatita si carora cersitul le este strain.

Chiar m-am gandit la un moment dat sa caut cativa copii   a caror vacanta  (? ) s-a derulat fara ca ei sa invete ceva, sa le dau exemplu  pe acesti mini-intreprinzatori care stiu sa pretuiasca munca .

Culmea, nu am gasit niciun copil care in mod normal se ocupa cu cersitul din neam in neam .

Au disparut de teama unei concurente loiale si  LEGALE .

 

             Anda   Orban.

0 comentarii2009 vizualizări21 august 2014
rss 2.0
rss 2.0