Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 01 Iunie 2020 - 7348 vizitatori azi
Daca alesii migreaza cum vor, ce rost mai au partidele politice?

Joi 28 august 2014, de ziua sfantului Augustin am avut de-a face cu ziua decesului partidelor politice din Romania. Daca acum 1600 de ani sfantul Augustin anunta prin scrierile lui sfarsitul lumii antice, joi Guvernul Romaniei a pus capat ideologiilor si partidismului din Romania, adica asistam la sfarsitul modernitatii politice.

De altfel, decretul de joi este in Romania punctul culminat public al unui demers ce incepe odata cu revolutia franceza intelectuala din mai 1968, se continua cu caderea blocului comunist si apoi cu cei 25 de ani de tranzitie inspre postmodernitate.

Daca pana azi multa lume mai putea fi prostita cu curente ideologice, actiunea Guvernului ne arata adevarata fata a politicii din timpul nostru: cercul de interese financiare, meschine, mafiote in jurul caruia toti roiesc precum viespii in jurul mierii. Iar cine lucreaza cu miere se unge pe maini, prin urmare, toti doresc mierea cat mai repede si prin orice mijloace. Astfel, se explica hotararea Guvernului Romaniei de a da frau liber migratiei alesilor locali inspre miere. Dar oare e suficienta pentru toti?

Timpul nostru prin neincrederea majoritatii oamenilor in partidele politice, prin absenta majoritatii populatiei la urnele de vot, prin erodarea discursului ideologic, prin cunoasterea imediata a faptelor politice prin mass-media, prin democratia si libertatea de exprimare, prin fraternitatea virtuala prin tehnologie, prin moartea argumentului autoritatii politice, prin lipsa de incredere fata de institutiile statului, prin cunoasterea mafiei si a coruptiei ce macina partidele politice, prin demagogia politicienilor, prin aliantele lor ilogice din punct de vedere doctrinar, prin setea de nou, de fraternitate comunitara, de bine comun, etc. si prin plictiseala de vorbele mincinoase ale politicienilor s-a schimbat din punct de vedere politic.

Astazi imperiul ideologiilor din modernitate apune in Romania. Incepand de astazi oamenii nu vor mai crede in doctrine politice, convingeri partidice, sisteme si principii politice, curente de dreapta, centru, stanga sau formatiuni politice. De astazi inainte modernitatea politica a murit lasand loc postmodernitatii politice.

Astazi nu este moartea democratiei cum spun unii, ci din contra maxima descoperire a minciunii din partidele politice, astazi politicienii ne arata cat de marsavi sunt, ne marturisesc ce mafii si cercuri de interese slujesc, ne spun cata demnitate nu au si cel mai important vedem cat de naivi eram noi cetatenii ca sa credem in ei!

Una peste alta, ordonanta de astazi ne adreseaza deschis intrebarea: daca alesii migreaza cum vor, ce rost mai au partidele politice?

 

Prof. Florin I. Bojor.

0 comentarii2142 vizualizări29 august 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0