Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 01 Aprilie 2020 - 14442 vizitatori azi
ASEDIUL NOILOR TOMBEROANE !!!

In urma unor procese de modernizare a strategiilor de colectare a deseurilor de tot felul de pe raza judetului nostru, gospodarii fie din mediul rural sau urban, in curand vor trece la o noua etapa de selectie a acestor deseuri. Firma castigatoare a licitatiei pentru gestionarea acestor materiale nefolositoare omului si-a luat masurile necesare, astfel ca operatiunea de ridicare sa se desfasoare fara sincope.

         Trecerea de la un operator la altul si de la o tehnica de selectare la alta, presupune insa pe langa costurile aferente si masuri educative, astfel ca sopul final sa fie atins.

Am discutat cu gospodari atat din mediul rural cat si cel urban, iar problema in fond s-a dovedit  una mai putin roza. Acum cand au ramas doar patru zile pana la implementarea noului sistem de colectare, majoritatea celor interesati de acest aspect al ridicarii se afla inca in "ceata" .

Se pare ca la nivel rural lucrurile sunt mai clare, din pacate la urban  - si fac trimitere aici la municipiul Bistrita - treburile sunt inconjurate de o ceata densa.

Prin intermediul unor posturi locale de radio, cetatenii au pus o serie de intrebari legate de problema in speta, intrebari care fie au primit un raspuns diluat, fie au avut rol de interogatie retorica. Reprezentantul firmei castigatoare a licitatiei a directionat sarcinile catre Consiliul Judetean Bistrita- Nasaud, iar intrebarile ascultatorilor legate de modalitatea selectiei, depozitarii, etc. mai asteapta si acum un raspuns.

          S-a ridicat problema centrelor de depozitare, bunaoara locuitorii blocurilor din municipiu inca nu stiu exact zona in care isi vor duce deseurile "selectate " conform normelor UE.

Exista blocuri care din constructie au avut ghene de gunoi menajer prevazute cu jgheaburi pentru colectare, iar operatorul de salubritate ridica acele deseuri din ghenele respective cu mijloacele proprii.

Dupa informatiile detinute, actuala firma nu mai are posibilitatea  tehnica de a goli ghenele, locatarii fiind obligati sa-si depoziteze "marfa " selectata la  cel mai  apropiat punct de colectare.

         Abia acum se ingroasa gluma. Dupa 15 septembrie URBANA S.A. iese din joc iar noua firma care urmeaza sa i-a locul operatorului traditional, inca nu si-a vazut noile tomberoane montate....ca la carte. Daca majoritatea acestor  puncte de colectare este finalizata, din pacate sunt suficiente care asteapta inca lucratorii Consiliului Judetean pentru a putea fi date in folosinta. Sugestiile din partea locuitorilor municipiului arata necesitatea montarii pe noile pubele a unor instructiuni privind categoria de deseu care urmeaza sa fie introdus in acele obiecte aparute peste noapte si scot in evidenta slaba conlucrare dintre Consiliul Judetean si primarie.  

        Gurile rele vorbesc deja despre mici "incidente " in care concetatenii nostri "asistati social" au patruns in noile pubele si abia, abia, au reusit sa iasa la suprafata.

          Din acest punct de vedere, noile modele sunt de nota zece.

 

          Anda  Orban.

0 comentarii1939 vizualizări10 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0