Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 09 Iulie 2020 - 17772 vizitatori azi
INCEPUTUL DE AN SCOLAR SI CATELUSA LAIKA.

Dupa o vacanta epuizanta si bine meritata, astazi, 15 septembrie glasul clopotelului a sunat din nou adunarea. Cu mic cu mare, ca la un semnal divin, cei interesati direct au dat ghes la portile scolilor mai abitir ca la sfintele moaste. In fiecare an, la aceasta data, are loc un nou inceput, cu bune si rele, asa cum a harazit creatorul, dar mai ales cei aflati la conducerea problemelor tarii.

        De rele am avut parte si in acest an, un an in care pe primul loc se situeaza batalia pentru scaunul deloc usor al Cotrocenilor, an in care din nou se omite imbunatatirea scaunului dascalilor care au in mana haturile pregatirii pentru viata a  generatiilor viitoare.

        Lipsa manualelor scolare a intrat deja in obisnuinta evenimentului prilejuit de inceputul unui nou an scolar, problema la care se raliaza starea tehnica a scolilor care gazduiesc sutele de mii de scolari. Lipsa conditiilor minime de igiena si sanatate  sunt la randul  lor aspecte ce tin de domeniul trecutului, in sensul ca troneaza de ani buni, fara ca cineva sa puna piciorul in prag .

         Desi  cei vizati au fost sesizati din timp si de nenumarate ori  cu privire la aceste aspecte, masurile din motive mai mult sau mai putin plauzibile au intarziat sa apara. Intre timp, ministerul de resort face planuri de schimbare a raului in mai rau si a putinului bine in rau.

        Acum se sustine ca avem, cele mai putine ore din UE si este cazul sa marim strocul pentru a ne inscrie pe orbita europeana din acest punct de vedere. Se uita ca pe vremurile apuse, adica cu ceva timp in urma, din orele de curs elevii faceau si practica agricola, si profesionala si se mai facea si carte. Despre absente si scaderi la nota de purtare, se vorbea ca despre cucerirea cosmosului de catre prima fiinta, catelusa Laika. 

Asa stand problemele, nici nu este de mirare ca dascalii fac corp comun cu elevii (din pacate nu pe strada) si ascund greutatile si greselile cu care se confrunta.

          Cred ca cititorii recunosc aceste aspecte semnalate si accepta ( ? ) in mod tacit evenimentele care din pacate au loc an de an.

 

    P .  SANGEORZAN

0 comentarii2135 vizualizări15 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0