Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 29 Martie 2024 - 14587
AFACERE VAZUTA DE LA.....O POSTA !!

Institutia care isi are originea de pe vremea lui Grigore Ghica si Ionita Sturdza, cunoscuta astazi sub genericul "posta ", dupa aproape 200 de ani de existenta tumultoasa si benefica, a ajuns la limita supravietuirii. Odata cu modernizarea tehnicilor de comunicare, obisnuita posta si-a pierdut din valoarea cu care ne-a obisnuit. Aici gaseai file de CEC, cupoane de mandate si telegrame, ilustrate, timbre, plicuri, etc...

        Astazi din vechea institutie au ramas doar cativa salariati si aia obligati sa se reprofileze in agent de asigurari, iar din birotica pusa la dispozitie pe vremuri, au ramas doar cateva.

Incercati in zilele noastre sa apelati la un ghiseu postal pentru un timbru sau un plic, esti considerat un extraterestru care habar nu are despre modificarile survenite in aceasta institutie.

Persoanele de la ghiseu iti zambesc cu un gust amar si te indreapta politicos  catre un "privatizat "din apropierea sediului postei, de unde poti sa-ti procuri timbrele si plicurile necesare.

       Daca incerci sa primesti vreo explicatie, cu cele mai sincere ganduri esti informat ca posta....NU ARE CASA DE MARCAT pentru a putea oficializa tranzactia intre tine care doresti sa platesti pentru un plic si   onor "posta" care urmeaza sa-ti incaseze contra valoarea plicului. Astfel ca esti pus pe drumuri la privat, iar Posta  Romana....se stinge pe propriile picioare, stingand astfel inca un capitol din existenta acestei tari prost administrate.

         Pacat, mare pacat ca atentia ne este focalizata spre catusele zornaind zilnic pe micile ecrane, in timp ce  institutia care a fost mandria romanilor, se usuca pe picioare.

 

 

                   P. SANGEORZAN.

0 comentarii2968 vizualizări27 martie 2015




rss 2.0
rss 2.0