Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 08 Iulie 2020 - 5656 vizitatori azi
ADEVARUL DESPRE CRESTEREA PENSIILOR

Prin OUG 100/2008 pentru inlaturarea unor discriminari, se acorda fiecarui an de spor, un procent de 50%  pentru gr. I si 25 %pentru gr. II.  In octombrie 2008 a aparut legea  218 care acorda sporul pentru fiecare an lucrat. Aceste legi au fost date sub guvernarea TARICEANU. Guvernul Boc, dupa instalare, a procedat la amanarea aplicarii acestei legi pana in 2010. Acuma, prin aplicarea legii 263/ 2010, guvernul Boc introduce un drept acordat de Guvernul liberal, dar dupa o amanare de DOI ANI si fara a da retroactiv nimic. Dupa doi ani, inflatia a crescut de la 6,3 %, in anul 2008, la 7,97% in anul 2010, iar preturile au atins o crestere de peste 40 %.

Ar trebui amintit si faptul ca, pentru pensionarii grupelorI si II de munca, starea de sanatate este destul de precara si reflecta conditiile dificile de munca. Pentru multi dintre ei, orizontul de asteptare de doi ani a fost prea lung si nu au mai ajuns la «fericirea»  de azi, stingandu-se cu speranta ca va fi bine. Mai trebuie amintit ca pensionarii au avut surpriza de a da cu capul si de OUG 107/2010 pentru completarea legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Cei care au pensii mai mari de 740 lei, platesc 5,5 % pentru CAS. Multi au avut surpriza sa constate ca procentul a fost calculate la toata suma si nu numai la ce depaseste suma de 740 lei. Pensionarii sunt ca in bancul cu Ivan Ivanovici din Erevan, cand, de fapt, nu i s-a dat o Volga, ci i s-a confiscat  bicicleta.

O reforma in modul de comunicare cu cei pe care ii reprezinta, nu ar strica politicienilor. Ar trebui sa avem o etica a comunicarii si sa  nu mintim niste batrani bolnavi. Dar, ce sa faci, ca si lor le place sa fie mintiti si adevarul ii supara. Atunci intervine legea cererii si a ofertei. Standardul de comunicare si etica acesteia trebuie sa le introduca "domnii", pentru ca si-au asumat responsabilitatea conducerii. Dar ei, in locul unei comunicari sincere, corecte, si-au angajat firme de "relatii publice" cu care sa minta mai frumos cetatenii. Cred ca ar fi mai bine daca, cu banii cu care platesc specialistii in relatii publice, ar plati  oameni din mediul academic sa le ofere solutii pentru deciziile politice.

Un sincer si laconic multumesc, pentru pensionari, ar fi fost mai primit  de cei in viata si de Dumnezeu, pentru cei care nu mai sunt.

 

 

 

Col. (Rez.) Ioan Gaftone

0 comentarii1848 vizualizări21 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0