Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 28 Martie 2024 - 14587
UN NOU AN DE INVATAMANT CU METEHNE VECHI !

Cu ajutorul Domnului si cu vointa nationala, a inceput un nou an scolar. Deocamdata cel preuniversitar ! Cei drept nici la facultati treburile nu sunt  mai roze. Bunaoara astazi  14 septembrie 2015, de la ora noua, a inceput cu emotiile inerente adunarea festiva din institutiile de invatamant preuniversitar  din Municipiul Bistrita. Ca la inceput de an,  buchete de flori, lacrimi si angajamente curgeau din curtile scolilor bistritene. Asta pana la ora 12.30 cand Parcul municipal s-a infratit cu proaspetii elevi veniti din vacanta si care dupa "orele de curs" din prima zi au simtit nevoia unei guri de aer oxigenat. In timp ce dascalii se chinuiau sa "o puna" de un program orar, ei, beneficiarii stradaniilor dascalilor isi etalau bine mersi trupurile  bronzate din timpul cositului sau de la un turneu afro-asiatic din timpul verii pe care tocmai am inceput sa o regretam.

            Din pacate acest ciclu se repeta de zeci de ani fara ca cineva sa incerce sa gaseasca o solutie potrivita si mai ales la timp etalata! O sa treaca doua saptamani pana cand catalogul va fi gata completat, inca o saptamana pana cand orarul va fi stabilit si ne trezim incet, incet, ca vine vacanta de toamna-iarna  si ... nicaieri nimic !

            Pe cand despre scoala romaneasca vom putea spune REDIVIVUS !?

 

                   ANDA ORBAN 

0 comentarii2828 vizualizări14 septembrie 2015




rss 2.0
rss 2.0