Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 10 Aprilie 2020 - 7632 vizitatori azi
FRATELE MEU NESIMTITU .....

In desele mele plimbari prin lume in interes de serviciu sau chiar in calitate de turist, momentul intalnirii cu vorbitori de acelasi grai cu mine a fost  mereu unul asteptat si de neuitat. Un anume spirit de gasca se declanseaza atunci cand esti departe de tara. Cu toate simturile gata de lupta, astepti sa percepi o vorba romaneasca, o frantura macar din cantecul romanesc favorit, iar cand in sfarsit ai reusit sa-ti contactezi un compatriot, bucuria fara margini este sentimentul care te copleseste de-a dreptul. Din pacate, situatiile descrise mai sus  apar tot mai rar.

Ne instrainam unul de altul, fugim ca nu cumva sa se afle ca suntem romani, iar relele lumii sa ni se puna in carca. Asa am ajuns sa ne dispretuim reciproc, iar viata noastra se deruleaza intre patru pereti sau pe  o strada aglomerata. Multitudinea problemelor cotidiene ne-a eclipsat  sentimentul de prietenie, de reciprocitate pozitiva.

Acum daca ai sansa sa fii primul calcand pe gatul atletului de langa tine, se spune ca esti descurcaret. Am ajuns la celebrele vorbe despre interesul care poarta fesul sau mai  "abitir", la scopul scuza mijloacele.

             Nesimtirea cotidiana este dusa la rang de virtute. EU si  NUMAI  EU contez pe aceasta planeta si ea destul de bolnava saraca. 

 In aceste zile mi-a fost dat sa aud la un colt de bloc niste expresii aruncate in eter de catre o persoana care se simtea jignit de atitudinea de "EU si NUMAI EU " a unui individ care parcase la intrarea in scara  unui bloc. 

Analizand aspectele care au generat discutiile neprincipiale, i-am dat dreptate individului care s-a erijat in aparator al corectitudinii si al respectarii legilor.

In ciuda existentei  unor locuri suficiente de parcare, individul certat si-a gasit sa parcheze acolo unde bloca intrarea si iesirea din scara blocului, dand astfel nastere la un dialog neprincipial.

            Doamne mare ti-e gradina si multe locuri de parcare au ramas neutilizate.

 

 

               S . DARABAN.

0 comentarii2121 vizualizări05 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0