Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Duminica 20 Iunie 2021 - 14587
POLITIA LOCALA LA DATORIE ....

Inca de la aparitia in peisajul urban al acestei structuri, cetatenii s-au intrebat cu ce se ocupa aceasta formatiune militarizata. Cu scurgerea timpului au venit si lamuririle necesare. Am aflat astfel ca respectarea ordinii de drept si a legilor in vigoare stau in atentia oamenilor in uniforma. Ei sunt cei care previn actele ilegale, chiar daca-i vorba de o parcare neregulamentara sau de un act de indisciplina in spatiul public. Multitudinea sarcinilor functionale sunt generate de noi, cei care nu intelegem ca legea-i lege dar mai ales ca ea este valabila pentru toti.

                  Noi contribuabilii suntem  cei care le cream greuati in munca de prevenire, parcand pe unde apucam sau producand decibeli care ies din tiparele obisnuitului.
Omul in uniforma de la organul local, semnaland aspectele neconforme cu actuala legislatie romaneasca isi face datoria ... constata neregula, aplica sanctiunea si asteapta finalizarea muncii depuse. Spre exemplu, daca noi contribuabilii ne parcam masinile second-hand pe care nu le putem comecializa cum se spune "la prima mana" pe spatiul viran, dar mai ales prin parcarile cu alta destinatie, omul legii vine, constata si iti lasa o instiintare care ar trebui sa ne aduca in fata lamuririlor. Pana una, alta, noi ne strecuram printre epave de cai putere, care zac pe toate drumurile publice sau stau abandonate prin locuri unde inca nu s-a construit decat o casa, doua.
                Cum ramane insa cu indeplinirea atributiilor functionale de catre cei platiti de contribuabili ?
Un atribut al conducerii se refera la controlarea modului de executare a dispozitiilor, ori a pune o instiintare pe un parbriz si a lasa ca lucrurile sa se deruleze de la sine, nu mi se pare cea mai buna solutie.
        Masuri, masuri si iar masuri !!!


    S. Daraban.

1 comentariu4256 vizualizări23 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0