Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 06 Aprilie 2020 - 5320 vizitatori azi
HALLOWEEN-UL NE POATE FURA LUMINATIA? Eu cred ca NU poate !

O sa atasez niste imagini care dovedesc ca "LUMINATIA" exista si o lasam mostenire copiilor si nepotilor nostrii! Imaginile mele vreau sa completeze cuvintele frumoase pe care parintele  protopop, pr. Alexandru Vidican le-a scris in ziarul dumneavoastra:

"Ce mangaiere sa ai slujbe si rugaciuni  de pomenire, flori de recunostiinta, lumanari care sa le lumineze chipul cel demult plecat, si mai ales sa ai sentimentul ca ei n-au murit ci doar au plecat in alta lume a vesniciei si a neuitarii".
Zilele trecute, un grup de 28 ONG-uri reunite sub titulatura de Coalitia pentru Familie si Constitutie au acuzat Ministerul Educatiei Nationale de nerespectarea Legii Educatiei Nationale, pentru ca permite si promoveaza sarbatorirea Haloween-ului in scolile romanesti.  
Virgiliu Gheorghe, cunoscut biofizician si specialist in cercetari psihosociale si comunicare, explica insemnatatea si simbolistica Halloween-ului:"cred ca ar trebui sa ne punem problema scopului, a sensului sau a beneficiului pe care il va avea pentru educatia copiilor romani, pentru societate in ansamblul ei, promovarea manifestarilor Halloween. Aceasta pentru ca pe parcursul istoriei, orice sarbatoare a jucat un anumit rol in cultura, in religia, in definirea identitatii si viata popoarelor. De pilda, sarbatorile crestine, contribuie la intarirea, la consolidarea relatiei omului cu Dumnezeu, cu sfintii si evident cu intreaga invatatura a Bisericii Crestine care are ca centru iubirea aproapelui, milostenia, fapta cea buna in general. Deci sarbatorile crestine trimit la modelul Dumnezeului-Om Hristos si a tuturor care i-au urmat model de dragoste si jertfa pentru ceilalti. Asadar, dincolo de bombonele, este evident pentru oricine ca imageria raului pe care o promoveaza Halloween-ul nu poate conduce decat la sporirea comportamentului violent, a infractionalitatii si a criminalitatii, adica faptele proprii duhurilor necurate pe care Halloween-ul le invoca".

 Eu, personal am dus elevilor cu care am avut ore vineri si celor din 2 clase vecine laboratorului, bomboane (guma haribo) si i-am intrebat daca cunosc acest obicei. Toti cunos si recunosc ca merg la cimitir pentru a primi dulciuri. Chiar daca acum traim o perioada in care copii au dulciuri din belsug se bucura de orice bombonica primesc in aceasta zi. Vestea ca le-am dus bomboane s-a raspandit repede astfel ca cei cu care am avut ore mai tarziu m-au intrebat din start cand le dau bomboanele?

 

Cu respect, prof. Maria POP, Sc. Gim. Nr.1, Bistrita.

0 comentarii2422 vizualizări02 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0