Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 03 Iulie 2020 - 13808 vizitatori azi
JOS "INTELECTUALII" !

Dar la adresa "intelectualilor" natiei, aceiasi de 26 de ani, nu ai niciun repros? Ei, care au fost ministri in toate guvernele, parlamentari in toate majoritatile, demnitari ai tuturor institutiilor si privilegiati ai tuturor bugetelor, nu au nicio responsabilitate in privinta faptului ca esti mintit, furat si batjocorit? Ei, care au lins clantele tuturor puterilor si dosurile tuturor puternicilor zilei, pentru privilegiile si buzunarele lor si niciodata pentru demnitatea ta chiar nu au nimic a face cu mizeria societatii in care traiesti? La adresa lor, care, in cirdasie cu tilharii, manipulatorii si demagogii au ucis orice constiinta si au exilat orice adevar, nu ai nicio plingere? Ei au fost consilierii si intimii tuturor ticalosilor care te-au scuipat in gura si invitati imbuibati in toate conclavurile tradarii din ultimii 26 de ani. Ei au fost curvele tuturor mafiotilor care te buzunaresc de 26 de ani.

La chiolhanurile lor, pe care tu le-ai platit, nu ai participat niciodata! La discutiile lor private, in care tu, care achiti nota de plata, esti incadrat la categoria "pulime", n-ai fost invitat vreodata! Poate ca nu stii dar pe vesnicii "intelectuali" ai ultimilor 26 de ani ii platesti tot tu si, daca ai fi curios, ai afla ca ei costa mult mai mult decit majoritatea politicienilor pe care (cel mai adesea, pe buna dreptate) ii ocarasti si ii iei la rost.

Ei n-au fost niciodata alaturi de tine, nici in strada si nici in suferinta. Ei tac acum, stiind ca esti destul de prost ca sa inghiti iar minciuna pe care tot ei o plamadesc. Ei stiu ca tu nici macar nu intelegi ca "intelectualii" au vreo responsabilitate pentru mizeria morala din Romania. Ei stiu ca tu ii vei plati in continuare regeste ca sa isi bata joc de tine si sa te injure pe banii tai!

Atunci cind vei afla adevarul ca intelectualii trebuie sa fie constiinte ale natiunii din care fac parte si nu lingai ai puterilor trecatoare, exista o sansa ca si politica sa se insanatoseasca! Atunci cind nu vom mai avea "intelectuali" cumparati de putere cu bani publici, sau cind acestia vor fi priviti de popor drept ceea ce sint, adica mercenari ai propriilor interese, vom avea si o sansa la normalitate.

Ori de cite ori vei acorda credit unui "intelectual" legat la vreo caruta propagandistica, indiferent in ce directie merge caruta aia, esti un prost care isi merita soarta! Intelectualul este o constiinta si nu un vasal! Intelectualul este un ferment al evolutiei si nu un linge-blide! Intelectualul este un om liber si nu animalul de companie pe bani publici al puternicilor zilei! De-aceea exista intelectuali si "intelectuali".

Cum iti asterni, asa dormi!

.


Adrian Suciu
2 commentarii2786 vizualizări09 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0