Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 02 Aprilie 2020 - 10548 vizitatori azi
PARLAMENTUL RUSINII ROMANESTI ...

Este cunoscut faptul ca parlamentul ca si exponent al democratiei este un instrument prin care poporul isi exercita drepturile si...obligatiile. Daca-i vorba de parlamentul nostru insa, lucrurile se schimba radical. 

    Bunaoara  cum poti numi un organism care reprezinta chipurile poporul, altfel decat "de hoti" ? Desigur se impun si explicatiile de rigoare. Adica cum altfel se poate numi Parlamentul Romaniei unde dispar bilele necesare exercitarii votului atunci cand se impune acest lucru? Sa fie oare reprezentantii nostri "suti"?

De-a lungul anilor ne-am invatat cu "iesirile" in decor ale alesilor nostri atunci cand este vorba despre interesele proprii. Atunci nu se mai simt despartiti de ideologiile de partid, culoarea drapelului, etc. Toti sunt "o apa s-un pamant" cand in joc este viitorul lor pe planeta. Altfel spus, pensiile viagere in functie de criteriile nascocite de dumnealor intre doua somnuri trase in parlament, nu mai fac o casa buna cu necesitatile vitale ale lui Tetea Ion din Runcu Salvii care are o pensie de 175 de lei pe luna. Tetea Ion vine din patru in patru ani la urne, iar uitarea "e scrisa-n legile omenesti". 

       Asadar pensiile viagere situate dincolo de nesimtirea umana ale parlamentarilor nostri, nu schimba cu nimic subexistenta lui Tetea Ion si a altor zeci de mii aflati in situatia lui. Ei, reprezentantii bietului om de munte in forul suprem al tarii, acolo unde se "fabrica", legile isi confectioneaza favoruri peste favoruri. Inventeaza legi pe care le voteaza tacit in interes propriu, fara ca celebrul avocat al poporului si el un fost lider de sindicat convertit la religia politica sa ia atitudine, asa cum a reusit in cazul celebrului doctor ajuns primar general al hotilor din capitala.

      Minunile insa nu se opresc aici! Parlamentarii nostri dotati cu tehnica moderna de comunicare, acum la final de an si in ajunul sarbatorilor, au ajuns la concluzia ca SUFERA cu CAPUL! La baza diagnosticului crunt stau antenele care asista neputincioase pe acoperisul parlamentului la sedintele alesilor nostri.

Din aceasta cauza, au votat ca de fiecare data...in corpore (sa fiu scuzata de cei care au intarziat sa ridice mana si astfel n-au "fost" socotiti la vot) o lege privind acordarea unui bonus de 15% fiecarui slujbas de sub cupola parlamentului, pentru mediul infectat cu radiatii in care bietii nostri exponenti, trebuie sa-si desfasoare activitatea timp de patru ani.

Mare ti-e gradina Doamne si multi au intrat in parlament!!!

 

          Dorina Saplacan.

 

Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2758 vizualizări12 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0