Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Sambata 26 Septembrie 2020 - 10032 vizitatori azi
Interesant de comparat cu stirile pe aceasta tema care ne invadeaza ecranele si cotidienele!

Pentru cei mai putin informati : In Libia nu exista partide politice, deci nu au alegeri asa cum avem noi, in urma carora sa fie alesi parlamentari, care sa faca legi in numele poporului. DAR IN LIBIA ESTE O DEMOCRATIE MULT MAI MARE DECIT IN ROMANIA .
La noi (si in majoritatea tarilor lumii) exista o democratie INDIRECTA, cetateanii aleg parlamentarii, care iau in numele cetatenilor (poporului) decizi,hotariri. Deci, puterea poporului se exercita prin reprezentantii lui..parlamentarii, care ati vazut si dvs.cam cum sunt si ce fac. Ei,bine,in Libia Gaddafi a facut o reforma interesanta, deciziile nu se iau de catre parlamentari in numele poporului ci direct de popor printr-un fel de adunari generale, consilii populare constituite peste tot. Acesta este o democratie DIRECTA, forma cea mai profunda de democratie. Si acolo au loc periodic alegeri pentru consiliile populare .Daca o decizie e luata prost,vina nu mai este a parlamentarilor(care nu exista ) ci chiar a poporului care a luat-o. Nici Gaddafi si nici nimeni nu a impiedicat in Libia sa existe de exemplu o opozitie politica si sa-si faca acolo 100 de partide daca dorea.Era suficient ca fiecare comitet popular unde participau TOTI cetatenii arondati sa voteze.pentru ..100 de partide,de exemplu.Daca toate comitetele populare din tara ar fi votat astfel ,apareau in Libia 100 de partide.Comitetele populare erau insa suficient de responsabile si adoptau doar decizii si hotariri care le serveau interesele. DECI,IN LIBIA NU A FOST SI NU ESTE DICTATURA , pe care o opozitie sa o dea jos.Daca acum s-ar instaura in Libia o democratie stil occidental nu ar fi un progres ci un…regres, deoarece s-ar trece de la forma cea mai profunda a democratiei directe la una inferioara,INDIRECTA,(poporul mandateaza parlamentarii sa-l reprezinte)
Acum,alta chestiune, dictatorul Gaddafi  NU ESTE DICTATOR, el nu are NICI O FUNCTIE IN STATUL LIBIAN DE 30 DE ANI, el este doar un presedinte a tuturor adunarilor generale,consililor populare,cam cum este presedintele clubului Steaua,este un fel de", Gigi Becali . Gaddafi este celebru, este un simbol a revolutiei libiene,e mai mult un star .(alta este situatia membrilor familiei lui,care fie ocupa demnitati inalte in statul libian,fie au afaceri petroliere ca orice oameni de afaceri).
De ce apare atunci puternica miscare contestatara in Libia si chiar impotriva lui Gaddafi ? Pentru ca libienii s-au saturat sa-i vada moaca,unele triburi nu-l agreeaza ca nu este din tribul lor,alti libieni au aspiratii economice mai mari (vor sa traiasca mai bine) si nu au impotriva cui sa se indrepte,pentru ca Libia nu este altceva decit suma deciziilor luate de adunarile generale,de consiliile populare,deci DE POPOR. Poporul cind el insusi se conduce prost nu se poate razvrati impotriva lui, cauta tapi ispasitori,si..l-au vazut pe Gaddafi. Ca sa dau un exemplu plastic,in Libia nu este altceva decit revolta suporterilor Stelei impotriva lui Becali. Nici macar Gaddafi nu intelege prea bine ce au acum libienii cu el,ca democratie este in Libia iar el NU CONDUCE LIBIA DE 30 DE ANI ,decit prin nume.(deoarece nu mai conduce Libia de mult...nu a putut sa se avanseze, raminind tot ..colonel de vreo 30 de ani si se va pensiona tot colonel) Nefiindu-i clar nici lui ce au libienii cu el,Gaddafi in criza de idei arunca vina pe.. AlQuaida. (deci un antiamerican si antiisrelian si un fanatic religios ca Gaddafi, vede pericolul in....extremistii religiosi din AlQuaida)

 

 

 

 

 

 

Material venit pe e-mail.

0 comentarii2030 vizualizări14 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0