Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 02 Aprilie 2020 - 10498 vizitatori azi
STOP NESIMTIRII SI INDIFERENTEI !

Postul Radio Somes a decis sa nu mai tolereze indiferenta autoritatilor si nesimtirea celor care distrug ecosistemul si polueaza mediul, sufocand de gunoaie malurile apelor! Zecile de campanii de ecologizare, derulate de-a lungul anilor de institutii precum Prefectura BN, Consiliul Judetean BN, primarii, scoli (si in ciuda banilor cheltuiti), s-au dovedit ineficiente in lipsa unei atitudini civice hotarate si intolerante impotriva celor care nu vor sa isi schimbe mentalitatea. E TIMPUL SA OPRIM NESIMTIREA SI INDIFERENTA celor ce sfideaza orice regula a civilizatiei si bunului simt! Situatia dezastruoasa a malurilor raului Somesul Mare la scurt timp de la ultima campanie de curatire a cursurilor raurilor de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, impune o reactie hotarata si o schimbare radicala de atitudine. Este momentul ca toti cetatenii comunitatilor locale sa se implice cu adevarat si sa impiedice dezastrul ecologic care se manifesta zilnic sub ochii nostri.

Facem un apel acum, in al 12-lea ceas, catre toate autoritatile judetene cu atributii in domeniul mediului (Agentia pentru Protectia Mediului, Garda de Mediu, Sistemul de Gospodarire al Apelor), catre administratiile publice locale si judetene, institutii de invatamant, biserici si organizatii civice sa sprijine demersul nostru si sa trezeasca la realitate locuitorii judetului. Este momentul sa participam activ cu totii pentru A STOPA ACEASTA CRIMA, poluarea mediului in care traim!

Indemnam cetatenii din judetul Bistrita-Nasaud sa semnaleze pe adresa redactiei Radio Somes orice persoana care nu respecta regulile civilizatiei si arunca gunoaie la intamplare, in locuri nepermise, prin mesaje insotite de fotografii concludente pe adresa de email redactia@radiosomes.ro De asemenea indemnam administratiile publice locale sa incurajeze inclusiv material, prin prime sau recompense, pe cei care aduc la cunotinta publica, cu dovezi, astfel de acte de vandalism! Radio Somes si portalul Somesul.info va face publice toate aceste fapte antisociale.

De asemenea, facem un apel catre toate institutiile media din Bistrita-Nasaud care doresc sa se ralieze demersului nostru pentru a face front comun in acest razboi. Dragi colegi, va stam la dispozitie cu informatii si fotografii, in functie de deplasarile noastre. O prima iesire in teren a avut loc marti, pe Valea Somesului Mare iar pozele atasate sunt din comuna Rodna. Reportenii nostri i-au surpins si fotografiat in timp ce aruncau gunoaie si resturi animaliere pe malurile raului Somes pe: Andronache Ana, de pe Strada Izvor, Nr.1112,  Somesan Petru, de pe Ulita Stentaloaia, Nr.1095,  Crisan Traian si Maria, pe Ulita Stentaloaia, Nr.1092, toti din localitatea Rodna. Primarul Alexandru Nascan a fost instiintat de aceste cazuri si ne-a asigurat ca va lua masuri drastice.Cu respect,

Redactia Radio Somes

1 comentariu2527 vizualizări16 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0