Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 10 Aprilie 2020 - 6986 vizitatori azi
Protest cu "sube" la Parlamentul Romaniei.

Marti 15.12.2015 a avut loc protestul oierilor in fata Palatului Parlamentului Romaniei unde cateva mii de oieri si-au strigat revolta pentru unele nedreptati care li se fac datorita legilor facute stramb in parlamentul Romaniei.

Legi facute stramb nu dintr-o necunoastere a efectelor dezastruoase care le au acele legi pentru o anumita categorie socio-profesionala care produce atatea bunuri alimentare si de imbracaminte pentru intreaga societate romaneasca, legi facute stramb nu dintr-o evaluare gresita a aportului urias adus de acesti oameni la economia tarii, ci legi facute stramb cu buna stiinta, legi facute stramb din rea credinta de catre anumiti ajunsi parlamentari preocupati doar de propriile interese.

Pe diferitele posturi de televiziune evenimentul a fost mediatizat cu mai multa sau mai putina exactitate functie de interesul politic urmarit, functie de gradul de cunoastere de catre prezentatori a problemelor de ordin profesional referitor la oieritul romanesc, s.a.m.d., relatare care a avut loc si duminica 20.12.2015 la emisiunea Viata Satului.

Ba chiar si noul ministru al agriculturii si-a dat cu parerea zilele trecute despre justificarea protestului amintit, spunand ca "totusi legile trebuie elaborate de Parlament", fara sa se poata intelege opinia sa despre acest protest.

Astfel, ne putem gandi ca sederea sa la Bruxelles l-a rupt de realitatile romanesti.

Apoi, postura sa de ministru tehnocrat care trebuie sa faca slalom printre interesele politicienilor din diferite partide este inca un motiv sa nu fie de partea agricultorilor pe care vorba vine : i-ar reprezenta si apara; si multe alte scuze care se potrivesc si celorlalti din Guvernul "de la Bruxelles".

Din pacate insa nici reporterii traiti aici in Romania nu s-au straduit sa prezinte corespunzator gravitatea protestului utilizand termeni romantati precum :

  • sube in loc de cojoace specifice taranilor romani;

  • ciobani in loc de oieri desi s-a stiut ca mai mult de jumatate dintre protestatari erau doar crescatori de oi fara nici o zi de ciobanie propriu-zisa;

  • baci in loc de oieri desi baci pot fi denumiti doar procesatorii laptelui de la stana;

  • mioare in loc de oi desi mioarele sunt doar o anumita categorie de varsta (pana la prima fatare) a ovinelor;

  • si multe altele din care se pot intelege multe, dar foarte putin din realele necazuri provocate cu buna stiinta de parlamentari, oierilor la care a ajuns cutitul la os.

Manifestarile protestatarilor au avut si anumite conotatii de violenta, fiindca sfidarea nonsalanta a parlamentarilor i-a adus pe oieri in aceasta situatie; comportamentul oierilor a continut si o anumita doza de brutalitate fiindca mediul in care traiesc ei ii abrutizeaza; atitudinea oierilor a tradat si incultura, fiindca oieritul din Romania a ramas in seama celor mai putin scoliti, dar cu toate acestea modul de intelegere a realitatilor de la noi din tara pare a fi mai realist cel al oierilor decat al unor oameni care adeseori fac caz de "inaltele" lor studii.

La urma urmei, ce folos de atatea studii daca valorificarea lor este zero prin elaborarea unor legi impotriva poporului care i-a ales pe respectivii parlamentari si care ii sustin financiar mai mult decat merita ?

 

Redactat

Turculet Vasile

0 comentarii2100 vizualizări20 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0