Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 01 Iunie 2020 - 7156 vizitatori azi
NU CRED CA O SA VA MAI LASATI PACALITI !

Presedintele ROMANIEI, de nationalitate germana, a negociat cu generalul, fost maior, fost colonel, acum general inaintat in grad in spatele frontului pentru a nu fi deranjat, OPREA - presedinte U.N.P.R, triplarea salariului sau, al consilierilor de la COTROCENI, ai ministrilor si al altor demnitari in lipsa lui PONTA. Ponta era plecat din tara, stia sau nu ce se pune la cale. A venit, a promis ca anuleaza cresterea printr-o ordonanta de urgenta, dar a plecat si nu a anulat nimic. Deputatii si senatorii, desi sint vreo 580 barbati vajnici in loc de 300 si-au marit salariile CU 10%, pensiile cu 16000-50000 lei (Bistrita are vreo 10, nu am prea auzit de numele lor, in legatura cu ceva realizari), presedintele a promulgat, legile se pot aplica…ei vor avea cu ce traii indiferent ce se intimpla in tara...

Cresc preturile la alimente? Sa creasca, noi aven cu ce trai. Creste euro in raport cu leul? Sa creasca, noi avem cu ce merge in insule, ori in delegatie, ori cu bani din salariile babane. Bugetarilor pentru a le inchide gura, le-au aruncat un ciolan putred,10% crestere salariala, un debutant cistiga prin munca cinstita la fel cu cel care are 20 de ani vechime si nu le ajung banii niciunuia.

Cred ca au gresit, in Romania sint 5 milioane de pensionari (atentie colegii din fosta zona industriala care au construit si dat viata orasului..), care au ramas din nou pe dinafara. Sa spunem ca 500.000 sint cei cu pensii speciale, super multumiti. Sa zicem ca 100.000 au vreo legatura cu PSD, PNL, UNPR, sau mai ciupesc cite ceva lucrind in administratie in calitate de contractuali. Vreo 200.000 sint multumiti din motive nestiute de nimeni.  Vreo 200.000 de mii sint ignoranti si asculta de vecini, primari sau voteaza cu cei care impart chibrite si galeti. Ramin fratilor vreo 3 milioane de votanti, reprezentind cel mai mare corp de votanti cu legatura intre ei, SARACIA.  Acestia sint dusi cu vorba de PSD-isti, PNL-isti, UNPR-isti…etc si primesc pensii calculate cu 35% din salariul mediu pe economie in loc de 45%. In loc de 1100 lei punctul de pensie a fost redus la 830 lei de catre guvernul Boc, dar PSD nu a luat nici o masura de revenire la 45%.  Nu ajunge bugetul de pensii, nu sint bani numai pentru noi, pentru voi care ati muncit din greu in tara asta nu sint...

De ce nu sint bani in bugetul de pensii domnilor de la Psd, Pnl ...PMP, UNPR...?

1) pentru ca nici un partid care a guvernat tara nu a avut grija sa dezvolte un numar corespunzator de locuri de munca.

2)pentru ca salariile au ramas cele mai mici din U.E de 25 de ani…,fostii mei colegi stiu ca aveam in sectie la ROMBAT, un salariat muncitor necalificat care cistiga lunar 10-11.000 lei.,BACOSCA IOAN.

3)pentru ca pensiile agricultorilor se platesc din bugetul de pensii.

4)pentru ca impozitarea se face liniar cu 16% si pentru cei cu 700 salar si pentru cei cu 20.000. Auziti PSD-isti?

5)pentru ca ajutoarele sociale care sint date tuturor de catre primari prin directiile sociale, fara analiza stricta sint pensii date din bugetul de pensii. Pentru ca, chiar daca se fac legal, unele achzitii si investitii ale administratiilor publice si locale se fac la preturi de multe ori mai mari...decit ar trebui. Ar trebuii legiferata obligatia primarilor de a publica achizitiile si investitiile alaturi de preturile de cost, preturi de fabricatie sau minimale de executie.

Reamintesc ca daca pretul unei borduri la DEDEMAN este de 120 lei, primariile ar trebui sa la cumpere la max 145 lei, nu 200, 300, sau 400 lei si manopera pentru lucrari la fel. Ce legatura are acest lucru cu bugetul de pensii? ARE!!!. De exemplu...Avem 1 milon pentru bordurat, daca preturile sint de trei ori mai mari decit cele normale vom bordura 300 ml cu 3 muncitori, firma cheltuie 200 mii lei,16% impozit pe venit restul in buzunar..!! Daca ar fi pret corect, normal, ar cumpara 900 ml de pavele, le-ar monta cu 9 muncitori in acelasi timp. Cel care le produce ar avea mai multi angajati decit are, ar palti taxe mai mari, cel care la cumpara si le monteaza, ar realiza o suprafata mai mare cu aceeasi bani, ar avea mai multi angajati, alte locuri de munca si ar plati taxe mai mari la stat, sigur mai putin bani in buzunar si-ar cumpara o masina normala fara risc de a face accidente.

INCERCATI SA INMULTITI MILIONUL CU MULTE MILIOANE PE CARE LE INVESTESC AUTORITATILE  LOCALE SI NATIONALE. CITE LOCURI DE MUNCA AR APAREA IN PLUS? CITI METRI DE BORDURI, SOSELE, AUTOSTRAZI, SCOLI, SPITALE S-AR CONSTRUI IN PLUS?  CITI BANI AR REVENI LA BUGET IN PLUS? CE DIMENSIUNE AR AVEA BUGETUL DE PENSII? ADAUGATI SI PIERDERILE PRICINUITE BUGETULUI DE COMPANIILE MARI CU PIEREDRI, SALARII, PREMII (COMPANIA HUILEI DE EX.)  ,ACHIZITII PE MASURA SI VETI VEDEA CA BUGETUL DE PENSII NU AR TREBUI SA FIE CHIAR ASA DE MIC. (MENTIONEZ CA ACESTE CALCULE SINT APROXIMATIVE DAR REFLECTA O REALITATE DUREROASA PENTRU TOTI)

DRAGI ACTUALI SI VIITORI PENSIONARI, TINERI CARE RESPECTATI PARINTII BUNICII SI IN SPECIAL PE CEI CARE AU MUNCIT 35-40 DE ANI DEGEABA. CIND MERGETI LA VOT GINDITIVA SI LA ASTFEL DE LUCRURI..!!! CEI CARE ATI MUNCIT LA ROMBAT SI IN SPECIAL IN ZONA INDUSTRIALA A BISTRITEI NU CRED CA O SA VA MAI LASATI PACALITI!!! INDIFERENTA NU AJUTA!!!

.

Ioan Georgiu
0 comentarii2100 vizualizări26 ianuarie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0