Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 01 Aprilie 2020 - 3688 vizitatori azi
Consiliul Local si administratia publica: echipa orasului, nu a orgoliului personal.

Eu cred ca administratia publica, Consiliul Local si Primaria ar trebui sa fie o echipa, de fapt cea mai importanta si reprezentativa echipa a unei comunitati. Cu gandul acesta am pus la punct, ca in fiecare an, o lista de proiecte, unele proprii, unele venite, cerute sau sugerate de voi, de bistriteni. Mi-as fi dorit sa am vesti bune pentru toti dupa sedinta de ieri. As fi vrut sa va pot spune ca propunerile voastre si cele pe care vi le-am prezentat in ultimele saptamani au fost apreciate si acceptate sau macar analizate cu atentie. Va multumesc tuturor pentru sugestii, mai ales ca ele au fost realiste. Din pacate majoritatea actuala din Consiliul Local si primarul nu au acceptat nici una dintre sugestii. 10 consilieri din 21 nu au reusit sa miste un leu din bugetul propus de primar. Nici noi, nici participantii la dezbaterea publica, care au formulat o serie de propuneri, nimeni nu a fost luat in considerare. Majoritatea din Consiliul Local si Ovidiu Cretu sunt propria lor echipa, pun la punct si aproba proiectele discretionar, arbitrar, fara a tine cont ca poate, doar poate, unele dintre proiectele propuse de altii sunt mai necesare, mai urgente, mai logice decat ale sale.

In afara de primarul care este si majoritatea lui personala sau pretoriana, nimeni din acest oras nu conteaza. Asta in conditiile in care la Bistrita se inregistreaza o premiera mondiala. In 2015, ca de altfel in ultimii ani, Primaria a ramas cu 6 milioane de euro necheltuiti. In acelasi timp, aceeasi Primarie plateste dobanzi la creditele contractate pentru Wonderland. O sa avem sonorizare in sala de consiliu de 170.000 de euro desi sistemul actual functioneaza, inclusiv sistemul electronic de vot. O sa avem studii de 2,5 milioane de euro, Cu 250 000 de euro " studiem" zona centrala, cu 4600 de euro, cumparam casute veveritelor din parc, iar la Colegiul National Liviu Rebreanu platim incompetenta cu 4 milioane de euro. Vom avea aceleasi festivaluri si evenimente ca anii trecuti de aproape 1 milion de euro.

Sper sa rectificam acest buget in iulie si sa prioritizam ceea ce trebuie pentru oras.

  • O piata agroalimentara normala in care comerciantii sa nu doarma sub masini vara, iar producatorilor sa nu le inghete iarna produsele.
  • Sa punem la punct gradinitele.
  • Sa ne ocupam de utilitatile necesare in zonele uitate de actuala administratie, mult mai necesare pentru un oras european decat alte proiecte realizate in ultimul timp. Sa dam in sfarsit o destinatie punctelor termice, concret, nu doar pe hartie.
  • Sa incepem modernizarea zonei Codrisor, inclusiv malurile raului Bistrita.
  • Cei 2,5 milioane de euro alocati plombarilor sa-i utilizam eficient in asfaltarea strazilor din cartierele noi si modernizarea celor din oras.
  • Sa incepem in sfarsit implementarea pistelor de biciclete, proiect blocat de ani de zile in studii si proiecte realizate gresit sau incoerent.

Acestea sunt doar o parte din lucrurile de care Bistrita are cu adevarat nevoie, care sunt asteptate de catre bistriteni. Sper ca macar din vara Consiliul Local sa functioneze ca o echipa care reprezinta si lucreaza pentru toti bistritenii si nu este condusa de orgoliul unei persoane.

 

Alin Seserman .

0 comentarii2086 vizualizări04 februarie 2016
rss 2.0
rss 2.0