Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
OBRAZUL GROS CU AMENZI SE INTRETINE...

Este bine stiut faptul ca "Diploma pentru absolvirea celor sapte ani de acasa" este documentul cel mai greu de obtinut, iar dovezile zilnice, ne confirma din pacate  aceasta  teorema. Furati de cele zilnice si aflati mereu in cautare pentru rezolvarea acestora, uitam totusi ca traim printre oameni. Cu bunele si relele lor. Uitam de respectarea legilor, fie ele de domeniul circulatiei pietonale sau rutiere, sau pur si simplu de legile nescrise ale unei convietuiri sociale  care se inscrie pe orbita  secolului pe care il parcurgem.

Fuga de raspundere, sora cu nesimtirea, coatele date in dreapta si stanga pentru un manunchi de patrunjel, sau pentru doua sarmale primite drept pomana, sunt aspecte care au devenit generice in aceste vremuri de restriste.(?)

Nu mai averm timp sa ne ridicam palaria in chip de salut in fata cunostintelor, ba mai mult, daca ne stau in cale, le si aplicam o adresa care duce la origine, ori lasa o pictura cu tenta violacee in zona ochilor. Intrebarea fireasca este daca asta se cheama secolul vitezei sau normalitatea la  care  cu totii visam.

                In aceste conditii, ce sa mai vorbim despre  respectarea legilor, sau cu atat mai mult despre "Ianos Herbak" , o trimitere la o foarte cunoscuta, pe vremuri, fabrica de pantofi de piele - cu semnificatie de "obraz subtire". Puterea banului, a pumnului, sunt cele care se fac simtite tot mai mult in aceasta vara oricum extrem de fierbinte, iar lipsa unui feedback corespunzator si prompt, ne face sa credem ca avem dreptate.

Intrebarea care se genereaza in urma celor de mai sus este: cine, cand, unde si cum va lua masuri pentru intrarea in normalitatea secolului XXI ....ori DIVIDE ET IMPERA sa fie tocmai paradigma acestui secol?

 

     A. Leonte.

0 comentarii2828 vizualizări27 iunie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0