Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 02 Iunie 2020 - 1798 vizitatori azi
Ce ati cautat pe scena sarbatorii Cetatii Ciceului domnilor? Nu aveti nimic sfint?

Ma incearca de citeva zile o tristete greu de digerat. Multe persoane din jurul meu mi-au inselat incredere si mi-au inabusit sperantele. Sint un om bun, suferinta oricui ma intristeaza. As vrea ca toata lumea sa fie fericita, vesela, sa fie capabila sa se sacrifice si mai ales sa sacrifice propriul surplus pentru cei in nevoie. Nu este nici pe departe asa. Discutam zilele trecute cu Angela Mester , despre sotul ei Ioan Mester, care nu mai este printre noi (D-zeu sa il odihneasca in pace!), si imi aminteam cu drag persoanele pe care acesta le-a ajutat . Era bunatatea intruchipata. Cred ca se bucura acolo sus de binele lasat in urma. Cinste Ioan Mester si urmasilor lui! Era nascut in Negrilesti, eminent profesor de franceza, un om minunat. Negrilestiul este in apropierea ruinelor Cetatii Ciceului, exista scrieri despre asezarile din zona , aproximativ din perioada trecerii pe aici a lui Petru Voda fiul lui Stefan cel Mare, poate chiar mai devreme. Din intimplare am vazut pe As TV , imagini de la sarbatoarea din anul acesta organizata de primaria Mihaiesti. Cinste lor, merita un mic spectacol acest eveniment. In adolescenta asteptam cu emotie aceasta sarbotoare. Tinerii din satele din jur ne intilneam aici. Cunosteam fete din Lelesti, Ciceu Giurgesti, Dumbraveni etc, le mai furam un pupic si eram fericiti. Erau si tarabe cu jucarii, gratare cu mici, dar nu aveam intodeauna bani sa cumparam bunatati. Ne multumeam cu o bucata de slanina prajita in bat, o rosie, un colt de piine si eventual pe linga apa de izvor cu un pupic dulce de la fetele din vecini. Pentru asta mergeam 10-18 km pe jos. M-au furat amintirile frumoase. Am vazut anul acesta pe scena cu artisti din Cluj si Dej pe Ioan Oltean, celebrul PD-ist din Bistrita, intr-un costum traznet si ochelari de soare. L-am vazut linga Oltean, in pozitie de drepti si pe Stelian Dolha mai prost imbracat cei drept. Ce ati cautat pe scena sarbatorii Cetatii Ciceului domnilor? Nu aveti nimic sfint? Ati calcat cu pantofii scumpi, iarba copilariei multor copii inimosi din vremuri mai curate decit cele facute de voi. Pe vremurile copilariei mele si ale prietenilor mei, acolo eram veseli, fericiti, fete si baieti cu zimbetul pe buze, ati reusit sa duceti si amintirea aceasta in derizoriu. Ce va faceti daca nu va mai votam? Nu ca ati trai cu slanina si rosii , dar cred ca ar fi suparacios pentru voi sa circulati cu masini platite din conturile voastre, cu combustibil cumparat pe banii vostri, fara soferi si secretare. Nu este asa? .Sper sa traiti si printre noi, oamenii de rind.

 

Ioan Georgiu.

3 commentarii5201 vizualizări09 septembrie 2016
[ Închide secţiunea de comentarii ]

ioan georgiu
10 Septembrie 2016 - 12:31

Pentru ca sint convins ca habar nu ai de ce scrii va trebui sa demonstrezi ce ai afirmat in fata oamenilor legii.

ioan georgiu
10 Septembrie 2016 - 12:28

1) D-le Mihalcea cred ca nu ai construit nimic in aceasta viata.2)In urma trecerii mele pe la primarie au ramas 700 de familii cu case.3)Nu am luat nici un leu de la nimeni pentru blocuri, presedintele comisiei de repartitie a fost V.Moldovan impreuna cu alti 12 consilieri.Celelalte 500 ap pt care am adus aprobare nu au fost terminate in 8 ani.

ioan mihalcea
09 Septembrie 2016 - 18:11

Autorul articolului este unul care a stiut cand sa paraseasca esichierul politic.A mai avut incercari,dar sper sa se fi lecuit.Are teschereaua plina de la ANL si poker,ii da mana sa dea in dreapta si stanga.

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0