Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 10 Aprilie 2020 - 7584 vizitatori azi
Vom avea tot legi proaste, facute de nepriceputi sau oameni interesati doar de buzunarul propriu.

M-a intrebat cineva daca sunt suparat si i-am raspuns imediat ca nu sunt, ci doar dezamagit de prezenta slaba la vot. Cat despre rezultat, eu personal am castigat, neintrand in parlament (timp liber, sah, plimbare, poezii, relaxare, etc.). Alegatorii care nu s-au dus la vot ori s-au dus, dar nu m-au votat au pierdut. Vom avea tot legi proaste, facute de nepriceputi sau oameni interesati doar de buzunarul propriu.

Prezenta la vot a fost sub 40 %, deci 60 % dintre romani sunt scarbiti, nemultumiti de clasa politica, de partidele politice actuale, iar in partidele noi, cum este Alianta Noastra Romania nu au avut incredere ca vor fi altceva. Pacat ! 

PSD-ul are 45 % din 40 % votanti (prezenti la vot), ceea ce matematic, raportat la numarul total al cetatenilor cu drept de vot, inseamnpa ca doar 18 % din populatia cu drept de vot, au votat acest partid, asa ca nu ar trebui sa se laude prea tare. Dar, corect fiind, trebuie sa spun ca se iau in calcul doar cei care s-au prezentat la vot, deci PSD cu ALDE vor forma noul govern si vor conduce Romania la mai bine, la mai rau sau tot asa rau ca pana acuma.

Un comunicat recent spune ca Romania ocupa primul loc la saracie, dintre toate tarile Uniunii Europene (avem populatia cea mai saraca !). 

Presedintele Iohannis nu a spus niciodata ca nu va numi un prim ministru de la PSD, ci ca nu va numit un condamnat definitiv, adica pe Dragnea, ceea ce juridic si moral este corect ! Personal, nu cred ca un partid asa de mare ca PSD-ul nu a fost in stare sa-si aleaga un presedinte curat, nepenal sau ca nu va fi in stare sa gaseasca un prim ministru necondamnat definitiv ! 

Pastrati programul PSD-ului cu promisiunile din campania electorala sau faceti rost de acest program, daca nu-l aveti. Nu uitati ce au promis si cereti cu insistenta (chiar in strada, daca va fi nevoie !) sa-l respecte, sa faca ceea ce au promis, sa fie, in sfarsit, concordanta intre vorbe si fapte, adica promisiunile electorale sa nu ramana doar minciuni bune de atras voturi, dupa care sa ni se spuna: nu avem, nu putem, nu sunt bani, de vina este greaua mostenire !

Guvernul Ciolos, respectiv Prim ministrul Ciolos poate fi acuzat, in opinia mea, de faptul ca s-a lasat santajat, nu a luat masurile necesare si mai ales nu a schimbat nimic de la secretarii de stat in jos (doar Prim ministrul, ministrii si secretarii de stat au fost schimbati). Mai jos au ramas toti cei numiti politic, care au servit interesele celor care ne-au condus, mintit si furat de 26 de ani !

Proiectul legii salarizarii unitare prevede salarii in jur de 20.000 lei pentru presedinte, ministri, parlamentari si maximul 12.000 lei pentru medici si profesori, desi, in opinia mea, ar trebui sa fie egale. Salariile si pensiile mici trebuie sa creasca, celelate sa ramana pe loc, pana se ajunge la un raport echitabil de 1 la 7 (acum este si 1 la 100 !). 

Inchei in ton relaxant :

Cum romanii "s-au desteptat"
Si la vot toti s-au deplasat ?!
Iar PSD-ul, cu drag, au votat !
Misiunea mea s-a incheiat 
Atat la AS-TV, cat si la Radio.
"Desteapta-te romane" ar trebui
Sa va spuna un cald "ADIO" !

 

 

Ioan Somesan.

 

1 comentariu6937 vizualizări13 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0