Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 08 Iulie 2020 - 4478 vizitatori azi
CEAUSESCU IN IRAN... DRAGNEA IN AMERICA !

Ultimele evenimente de pe tapetul politicii romanesti, imi aduce aminte de cateva similitudini care au avut un impact major asupra vietii romanilor de pretutindeni. Imi aduc aminte de ultima calatorie in strainatate a comandantului suprem, Nicolae Ceausescu, calatorie care a intervenit in perioada unor mari turbulente sociale in Romania.

Ceausescu a plecat in Iran, avand "garantia" ca nimic rau nu se poate intampla pe feuda lui. Cu asigurari din partea organelor de securitate ca in tara "domneste linistea", Ceausescu s-a imbarcat pentru o vizita oficiala  in Iran. Ceea ce s-a intamplat ulterior, este deja de domeniul trecutului si catalogat ca atare.

                      A urmat revolutia bolsevica a lui Iliescu, Roman si gasca, iar poporul cuprins de efervescenta revolutionara, a uitat sa caute in desisul evenimentelor, informatii adevarate si reale despre cei pe care i-a acceptat in fruntea noului sistem instaurat ca urmare a respectivei  miscari de trupe.

Bucuria recapatarii libertatii de miscare, a recapatarii proprietatilor luate abuziv de statul comunist si a posibilitatii de a vorbi liber, l-au facut pe roman sa intre pe fagasaul noii oranduiri care se contura.

                      Ceea ce s-a intamplat ulterior, reprezinta o prelungire a nemultumirilor din "epoca Ceausescu", dar romanul care se conduce dupa sloganul....las ca-i bine si asa, a mai arhivat la existenta personala cateva zeci de nemultumiri, chipurile obligatorii in noul sistem.

                       O alta vizita, cu un alt personaj, pregatit din timp sa ajunga in "fruntea bucatelor", a avut loc cu cativa ani in urma. Tanarul Ponta, indoctrinat in ale bisnitariilor politico-economice, dupa ce a servit populatia Romaniei cu cateva zeci de roabe si galeti, ambalate in pungi "de un leu", a plecat sa-si vada de sanatate in estul indepartat, destinatia finala fiind un oarecare serai de prin Turcia.

In acest timp, acasa, guvernul lucra, emitea ordonante de urgenta, care serveau interesului unui grup de infractori inca nepedepsiti.

                      Astazi, dupa sforarii bine puse la punct si niscaiva alegeri mai mult, sau mai putin masluite, un condamnat ajuns in fruntea Guvernului Romaniei, profita de investirea contestatului presedinte american TRUMP si spune prezent la un pranz oferit de un ONG, intr-un cort montat in fata Capitoliului de niste soldati imprumutati de la compania a saptea incartiruiti la Ciorogarla.

                      Evident, ca individul condamnat, l-a luat cu el si pe titularul postului de premier, lasandu-l acasa pe presedintele tarii sa conduca sedinta de guvern, care nu prea are ordinea de zi pusa la punct.

                      Uzand de expresia consacrata in media....pe surse, presedintele a aflat ca vicepremierul respins candva pentru functia de premier, va conduce sedinta guvernului care tot pe......surse, are sarcina sa-l spele de pacate pe condamnatul aflat cu gura plina, cu  ciolanul din fasolea servita la investirea marelui blond al Americii.

                       Operatiunea "radiera" imi pare identica cu vizita lui Ceausescu in Iran, cand acasa lumea fierbea, iar secretarul general era in schimb de experienta. Ce a fost atunci, se stie, acum se urmareste spalarea identitatii de condamnat al unui singur individ, prin ceea ce se cheama GRATIERE, iar ca operatiunea sa nu bata la ochi, la momentul intrarii ordonantei la parlament, majoritarii vor schimba continutul, astfel ca legea veche a abuzului in serviciu sa dureze doar un minut. Pana i se usuca cerneala fostului condamnat- proaspatului IMACULAT.

                        Concluzia este ca nu toate plecarile de acasa fac bine la dosar.

 

 

              Dorina Saplacan Guzu.

 

1 comentariu7511 vizualizări18 ianuarie 2017
rss 2.0
rss 2.0