Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 06 Aprilie 2020 - 5332 vizitatori azi
RESPECTAREA ORDINII - UN DREPT SI O OBLIGATIE ...

Sloganul potrivit caruia.....nimeni nu-i mai presus de lege, este atat de vehiculat, incat a devenit un fel de buna ziua, chiar daca e seara!  Altfel spus, s-a devalorizat la fel ca leul nostru. Important mi se pare faptul ca totusi exista structuri care prin atributiile functionale incearca sa ne trezeasca din aceasta stare de...lasa ca merge si asa.

                        Recent am fost martora unei scene care sincer, m-a uns la inima. Nu atat prin fapta in sine, cat prin finalitatea evenimentului.

Ma gaseam cu sotul meu la cumparaturi in piata de la Big. Vineri fiind, sotul meu mare amator de colectii de piese de sah, m-a luat cu el sa mai aruncam o privire printre vechiturile expuse in aceasta zi. Mare mi-a fost surpriza cand am ajuns in piata in care aglomeratia era atat de mare, incat pana si masinile blocau singura cale de acces. Ma vad obligata sa mentionez totusi, ca gatuirea circulatiei era efectul nesimtirii unor concetateni, aflati sau, nu cu treaba prin zona.

                        Aplicand tehnica arhicunoscuta de activare a avariilor si parasirea autovehiculului in mijlocul drumului, precupetii intamplatori, au produs o blocare a circulatiei in zona. Dar, nu pentru mult timp, o patrula de politie de la rutiera, a trecut prin zona cu pricina si dand dovada de rabdare, a identificat proprietarul masinii buclucase. Desigur, au urmat explicatiile justificative ale abaterii din partea proprietarului, dar agentul si-a facut datoria.

                        Ma asteptam ca povestea sa se termine cu dezaprobari din partea celor aflati in piata. Spre satisfactia mea, de aceasta data, scenele de identificare si pedepsire a celui vinovat, au avut un suport moral absolut pozitiv.

                        Concluzia mea a fost ca mergem incet, dar sigur,pe un drum bun, iar activitatea organelor  statului, prind radacini si in randul  celor care cu ani in urma, ii percepeau altfel pe oamenii in uniforma.

 

 

                    Dorina Seplecan Guzu.

0 comentarii6265 vizualizări03 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0