Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 29 Martie 2024 - 14587
POLIGON DE FORMULA UNU LA BISTRITA !

Faptul ca Bistrita, capitala judetului Bistrita-Nasaud a ajuns arhicunoscuta in tara, dar si peste hotare, se datoreaza mai multor factori. Aici, primaria a cumparat o puscarie pentru cateva ververite, cum le place unora sa le spuna, dragalasele vietuitoare, evadand insa dupa cateva luni de detentie. Care nu a reusit marea evadare, si-a pus capat zilelor, in semn de protest fata de hotararea mini-guvernului bistritean.

                        Tot la Bistrita si din aceleasi dispozitii, s-a construit cel mai  "shucar moo" loc de agrement  pentru conditii de iarna. O partie de schi pe iarba si cu cizme de cauciuc, stau sub clar de luna, in apropierea municipiului, la dispozitia doritorilor de o plimbare nocturna cu telescaunul.

                         Doar cei care nu au incercat senzatiile tari din gondolele de pe "Cocos", pot afirma ca Bistrita noaptea se vede cel mai bine din centrul ei. Dar, sa nu ne hazardam cu afirmatiile, mai pe romaneste, sa nu sarim pana nu avem calul intre picioare.

                         Mai nou, la Bistrita, s-a raspandit un virus automobilistic care seamana cu celebrele curse de la Singapore, Monza sau Hungaroring. Initial, ele s-au desfasurat in celebrul parc industrial autohton de la Sarata, dar circulatia  aglomerata din acea locatie si masurile ferme luate de catre organizatori, au pus capat infloririi unei noi ramuri sportive din Bistrita.

                       Stati asa, nu va grabiti cu concluziile, nimic nu a fost pierdut pe apa Bistritei!  Dimpotriva, totul s-a transformat si s-a mutat in zona de nord a municipiului, in locul cunoscut de catre bistriteni drept "poligon". Aici, amatorii de liniute, asociati in grupuri de draftisti, pun in valoare, noapte de noapte, hergheliile de cai putere ale taticilor si mamicilor sponsori.

Nimic nu este iesit din comun, tehnica este cunoscuta de multi ani! Necunoscute raman insa, consecintele acestor curse ilegale si infernale, consecinte palpabile si care deocamdata nu s-au cuantificat cu victime omenesti. Acolo, cateva segmente de gard sparte si un parbriz facut tandari, fac parte din frumusetea acestor curse cu multi cai putere.

                         Pentru cei care trec prin zona si se declara nefamiliarizati cu aceste curse,  poligonul de concurs, seamana mai degraba cu un loc unde farfurii zburatoare, aterizeaza noapte de noapte, in drumul lor catre partia de schi-mol.

 

            Daniel Acatrinei.

 

0 comentarii2954 vizualizări16 martie 2017




rss 2.0
rss 2.0