Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Duminica 16 Decembrie 2018 - 10694 vizitatori azi
Alegerea primarilor in doua tururi de scrutin nu va fi votata niciodata de actuala majoritate.

Am incercat sa inteleg care sint motivele pentru care conducerea coalitiei de guvernare le arata pisica primarilor din Romania prin proiectul de lege depus de ALDE in Parlament, privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Am dedus urmatoarele:

1)baietii acestia au devenit greu de controlat de catre conducerile centrale ale partidelor, au demonstrat asta la aplicarea legii salarizarii unitare, marea majoritate, mai ales in comunitile rurale, nu au tinut cont de posibilitatea bugetarii din surse proprii ale salariilor. Normal toti sint rude, prieteni, ai primarului, directorului scolii. etc. (ex.in comuna Negrilezti, fostul primar Pungna, acum viceprimar, impus de conducerea PSD, are sotia pe post de administrator public de multi ani cu atributii de ofiter de stare civila, bineinteles platita corespunzator). Am fost cu probleme la ei si inainte si dupa iar transformarea in rau a angajatilor a fost viziibila dupa marirea salariilor.

 2)conducerile centrale nu mai pot impune si controla in totalitate firmele de casa care lucreaza in comunele conduse de catre primari desi le bugeteaza. Se poate vedea citi primari si viceprimari si-au construit lacuri de peste cu utilajele celor care au muncit la drumurile bugetate de Cj, platite de ei sau nu.

 3)primarii din localitatile mari unde exista filiale ale deconcentratelor incearca si uneori reusesc sa le controleze. Ex: APIA, APELE ROMANE, SILVICULTURA, ETC.

4)pentru ca unii primari controleaza prin diferite metode votul cetatenilor, conducerile judetene nu sunt sigure intotdeauna ca il obtin de la primarii lor… Unii dintre ei impart voturile pentru a fi bine cu toti mai ales cele judetene, nationalele etc

In concluzie cred ca legea lui Tariceanu pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin nu va fi votata niciodata de actuala majoritate. Tariceanu le arata degetul pentru ai controla. Vin prezidentialele si va fi candidatul PSD +ALDE...  Eu o sa il votez, daca va lupta cu Iohanis.

 

Ioan Georgiu.

 

0 comentarii3654 vizualizări23 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0