Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 17 Ianuarie 2019 - 12272 vizitatori azi
"AM MARIT PENSIILE SI SALARIILE DAR V-AM LUAT BANII SI I-AM DAT LA SUPERCOM".

Am citit cu mare atentie articolul care relateaza aspecte din sedinta de Consiliu Judetean im legatura cu majorare tarifelor la colectarea deseurilor, motivatia majorarii in cuvantul presedintelui CJ care apara ADI si replicile taioase fata de comentariile consilierilor judeteni din alte partide. Am inteles ca "pentru" au votat toti consilierii judeteni PSD si ALDE. Am de facut obiectiuni serioase si cred ca toata lumea care va plati noile tarife trebuie sa le afle dar si DRAGNEA, TARICEANU si OLGUTA VASILESCU. Poate si ministrul mediului cu slabe sperante de reparatii dupa prestatia de la Bistrita.

1)    nu cred ca firma de la Cluj trebuia sa ia in considerare datele transmise de Vitalia, firma care am inteles ca a reziliat contractul cu ADI, are mari restante la plata datoriilor la stat, nu si la firma de la care a inchiriat spatiul pe CALEA MOLDOVEI. Scuzele mele daca informatiile sunt  false. Nu a cumparat compactor pentru deseuri, nu a respectat tehnologia din caietul de sarcini, nu a platit redevente catre Consiliul Judetean, a fost mentinuta totusi 5 ani pentru a desfasura activitatea respectiva de ADI. De ce?

2)    Zvonurile cu caderile de teren, am inteles ca sunt false. Firma care a executat lucrarile a reparat totul in termen de garantie, fara bani in plus in afara de garantia pentru reparatiile necesara. Scuze pentru intrebare, pe ce s-au platit cei 4 milioane lei in plus? De ce s-au decontat bani fara acoperirea totala a gunoaielor, lucruri aparute in presa locala? Sigur intrebam acum cateva saptamani ce se mai aude cu auditul promis de Radu Moldovan, ma bucur ca se informeaza si a raspuns intr-un fel la aceasta sedinta. Sunt convins ca organele abilitate vor face lumina.

3)     Poate vor afla si cine a facut angajarile de specialisti la depozit si la Vitalia. Sigur angajatii vor afla daca li s-au platit contributiile sociale si vor beneficia de drepturile cuvenite.

4)    Revin la preturile aprobate si la argumentarea lor. Inainte de asta vreau sa il felicit pe Ovidiu Cretu - primarul Bistritei pentru plata unei parti din cost de catre primarie. Din cite il cunosteam si-a dat seama ca preturile de pana acum erau aberante si a luat de pe umerii bistritenilor o parte din greu.

5)    Spunea Radu Moldovan ca preturile sunt date de piata si in Consiliul Judetean s-a aprobat numai o directie pentru caietul de sarcini.

6)     Spune DOMNULE PRESEDINTE CJ RADU MOLDOVAN, daca prin caietul de sarcini esti dispus sa dai 18 lei, ce ofertant va veni cu o suma mai mica? Cetatenii judetului Bistrita-Nasaud trebuie sa plateasca si pentru cei plecati afara sa isi castige painea, pentru ca voi nu creati locuri de munca, iar cand mariti un pic salariile luati banii inapoi prin tarife aberante?

7)    Cred ca sfatuitori celor de la ADI au uitat din ce partid faci parte si ti-au dat un argument aiurea cu salariile crescute, sau nu ascultati ce spune ministrul muncii, ce spune Dragnea, Misa sau ceilalti.

8)    Cresterea de salarii nu a fost de la 500 lei la 1900 lei. In suma de 1900 lei intra si contributiile sociale pe care trebuie sa le plateasca angajatorul pana acum. Salariu ne-a crescut numai pana la 1200 si ceva, ia-o consilier pa Stejerean Julia Gabriella, activist la PSD. J

9)    Judetul are multi pensionari care au castigat la pensie mai putin decat cresterea voastra de tarife, fara sa mai pui faptul ca nu toti au pensii si salarii, cei care au platesc si pentru copii, nepoti etc, care nu au venituri.

 

ASA V-ATI INTELES VOI LA BUCURESTI CU DRAGNEA SI CEILALTI SA MAREASCA PENSIILE SI SALARIILE SA LUATI INAPOI BANII PRIN CRESTERI DE TARIFE?  POATE CA NU AR FI RAU SA CITEASCA SI DRAGNEA ARTICOLUL DIN ZIAR, CE SPUN UNII SI ALTII PE FACEBOOK, SA VADA UNDE MERG FACILITATILE ACORDATE CU GREU DE GUVERN.

 POATE TREBUIE SA STIE SI OLGUTA VASILESCU CA NICI VOI  NU STITI CE INSEAMNA TRECEREA CONTRIBUTII SOCIALE DE LA ANGAJATOR LA ANGAJATI SI O TRECETI LA MARIRI DE SALARII.

 DE AIA IESE LUMEA IN STRADA.  FRATILOR CEI DIN CJ SUNT PSD-ISTI, TREBUIE SA FITI ALATURI DE CEI CU VENITURI MICI, ALATURI DE GUVERNUL VOSTRU CARE FACE EFORTURI SA MAREASCA PENSIILE SI SALARIILE PENTRU A CASTIGA VOTURI NU SA LE ACUMULATI DINTR-UN VOT NEGANDIT.  

 

CE VETI SPUNE LA PREZIDENTIALE?  CE VETI SPUNE LA LOCALE,  CE VETI SPUNE LA GENERALE?. AM MARIT PENSIILE SI SALARIILE DAR V-AM LUAT BANII INAPOI SI I-AM DAT LA SUPERCOM.

Apropo am vazut firme care au contracte cu CJ dar sponsorizeaza echipa de handbal al CJ, este legal? Radu Moldovan la meciul cu Angola de handbal ai fost pe banii tai? Am vazut ca guvernul ti-a marit salariul, acuma sigur iti permiti. Am pus o intrebare acum cateva saptamani, nu sunt o personalitate atit de importanta dar am facut-o pentru cititori. Cine a facut recomandarile pentru conducatorii de la Vitala?  Aceleasi persoane conduc si Supercom?  Fechete - fostul director recomandat de mine la pensii este si el consilier judetean, a votat si el sa mearga la Supercom cresterea pensiilor mici. Maria Uilecan a votat si ea? Stiti cit este indemnizatia de sedinta pentru un consilier judetean?  Intre 5 si 20% din salariul presedintelui, daca lui i-a crescut inseamna ca si lor, au de unde plati, nu? Poate nu stiu, am auzit ca raspund individual pentru vot, oare stiu toti?

 

Ioan Georgiu. 

0 comentarii4354 vizualizări13 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0