Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 17 Ianuarie 2019 - 11426 vizitatori azi
Tinerii frumosi si liberi spun ca din munca lor platesc pensiile, uita cine a construit aceasta tara frumoasa si cu ce pret.

Vine CRACIUNUL 2017. PRILEJ  DE AMINTIRI DE SUFLET, AMINTIRI DIN COPILARIE.  AMINTIREA MAMEI PREGATIND BUNATATILE PENTRU SARBATORI, AMINTIREA TATALUI, PUTERNIC CU FATA BRAZDAT DE VINTUL USCAT AL VERII PE CIMP LA COASA , LA CAPALIT PE OGOARELE C.A.P., LA MINE SI PE COMBINA VECHE CARE  PRELUCRA PUTINUL GRIU INTR-UN SATUC, ACUM COMUNA, DE DEAL -MUNTE. ATUNCI  IN PREAJMA SARBATORILOR  ERA CEL CU PREGATIREA  LEMNELOR, PREGATIREA CARNII  DE PORC CU GUST SUBLIM…ETC. TATAL MEU ERA UN ASTFEL DE OM. MUNCIT, PUTERNIC, DE AJUTOR, ISI IUBEA COPIII MULT , TINEA LA TOT CE ERA IN JUR PENTRU PROBABIL CA NU A AVUT PARTE DE COPILARIE, DE O FAMILIE,  FIIND SLUGA DE LA 4-5 ANI INTR-UN SAT VECIN.

 ERAM ACASA LA 6,7,8,9 ANI, TIMID, NU PREA MERGEAM LA COLINDAT, ATUNCI SE PRIMEAU FRUCTE , COLACI SI BANI, ATUNCI  AVEAM SENZATIA CA SE CERSEA INTR-UN FEL. TATAL MEU DIN PUTINUL PE CARE IL AVEA FACEA IN ASA FEL INCIT ADUNA 20 -30 LEI NOI , DE UN LEU , IMI PREGATEA O PESTERA INTR-UN PAT FRUMOS ARANJAT DE MAMA CU HAINE NOI, UNDE STATEAM  IN  NOAPTEA DE CRACIUN.  NUMARAM, NUMARAM BANII, A DOUA ZI AVEAM SI EU CAM CITI ADUNAU  VECINII  DE LA COLINDAT. Pe masura ce au trecut anii am crescut, mama la nascut pe fratele meu, am prins curaj, am inceput sa iesim la colindat cu fete din sat. Era super 5-6 baieti, 5-6 fete ne adunam cu 2-3 zile inainte, repetam colinde, iar in seara de 24 decembrie pe la ora 7-8 plecam la colindat. Atunci usile caselor erau deschise pana dimineata, era o bucurie sa primesti colindatori. Sarcina parintilor era sa te astepte acasa, sa ofere bunatati tuturor pentru a nu se simti copilul umilit. UNII PARINTI  INCERCAU SA IMBETE UN BAIAT SAU ALTUL, IN GLUMA.  TATAL MEU NU A FACUT ASTA NICIODATA.  INTOTDEAUNA A RESPECTAT LA FEL PE CEI CU CARE MERGEAM ACASA. PENTRU NOI  ERA MINUNAT, ERAM FERICITI CU PRIETENII SI FATA PE CARE O VOIAM IN ECHIPA. ERAM  FERICITI TINAND-O DE MINA, SI SUPER FERICITI DACA REUSEAM SA FURAM UN PUPIC.

 Era si atunci o problema poate mai mare decat acum. Nu toti eram de aceeasi religie, ne placeam si uneori suparam pe un parinte sau altul. Eram in clasa a-9-a la Cluj, am organizat un mic revelion la scoala, 4-5 elevi de liceu, 4-5 profesori tineri originari din absolventi de liceu, ceva de baut si un pick-up cu un singur disc cu 12 melodii. Pentru ca eram in acelasi cerc si ne placeam am invitat o domnisoara de alta religie, noi fiind ortodoxi, a venit cineva a spus parintilor ei si mama sa a venit si a dus-o acasa. Erau micile piedici inevitabile dar a fost frumos. Eram o mica vedeta locala, elev la Cluj la un liceu bun.

Tatal meu desi "om de serviciu" la sfatul popular, a condus efectiv lucrarile la scoala din sat si apoi in satul vecin, lucra pentru toti, la toti fara plata si era tolerat, eu alaturi de el. Mi-e dor de mama, de tata, de prieteni, de copilarie. Simt miros de cozonacii cu nuca facuti de mama. O ajutam sa ii duca la cuptor in vecini. O ajutam sa ii aduca inapoi,  intotdeauna era unul mai mic pe care il mincat caldut pana acasa. Erau clipe fericite. Niciodata copii si nepotii mei din nefericire nu vor simti la fel.

AU AVUT GRIJA SI INCA MAI AU POLITICIENII,  PROTESTATARII DE PROFESIE SA DISTRUGA ACELE CLIPE MINUNATE. NU AVEAM  BANANE, PORTOCALE, CIOCOLATA SI COLA...AVEAM  NUMAI BUCATELE SIMPLE SI GUSTOASE PREGATITE DE PARINTI, DAR ERAM FERICITI.

 

AZI RARES BOGDAN IL INJURA PE DRAGNEA, NU SPUNE NIMANUI  DACA POSTUL DE TELEVIZIUNE LA CARE LUCREAZA ARE DATORII.

BALAN MARIUS ISI LEAGA TOT FELUL DE CARTOANE DE GIT SI DEMONSTREAZA IMPOTRIVA TUTUROR. ALEXANDRU TONIUC  FIUL UNUI FOST PRIMAR IUBIT DE BISTRITENI ACUZA BUNICUL CARE SI-A SALVAT NEPOTELUL CU PRETUL VIETII  FARA SA CERCETEZE CAZUL SA AFLE ADEVARUL.  

NIMENI  NU RESPECTA PE NIMENI.

 

Tinerii frumosi si liberi spun ca din munca lor platesc pensiile, uita cine a construit aceasta tara frumoasa si cu ce pret. Strainii platesc cozi de topor care demonstreaza impotriva cresterii de salarii si pensii, impotriva tratamentului egal cu actionarii romani, impotriva plati impozitelor si taxelor.

Revolutionarul neamului nu se multumeste cu parcela de teren primita de la primarie si ia doua parcele. Nu se multumeste cu scutirea de plata a contributiilor pe salariu, declara ca a luptat si la Bucuresti si la Bistrita impotriva comunismului pentru pensie si salar mai mare.

Parlamentarii alesi de popor ignora dorinta poporului si in loc de 300 apar in Parlament 450 si cheltuielile 7 milioane de lei pe luna cit pe toate ajutoarele sociale.  Au avut bani pentru salarii babane, pentru pensii speciale mari, pentru delegatii in tarile calde… nu au bani pentru profesori, medici sau 6%marire de pensie conform legii din 1 ianuarie 2018 si punct de pensie 1200 lei asa cum au promis in campania electorala. Voi nu ati avut copilarie?  Nu ati avut sau nu aveti parinti care rosesc in locul vostru?

VINE 2018 ANUL CENTENARULUI  MARII  UNIRI, VETI  IESI PRINTRE ROMANII DE RAND PE CARE II MINTITI DE 30 DE ANI?

 

 

VA DORESC TUTUROR CRACIUN FERICIT... NUMAI BUCURII ALATURI DE CEI PE CARE II IUBITI SI VA IUBESC…NU UITATI  BUNICII SI PARINTI VOR PLECA MAI DEVREME SAU MAI TARZIU. .. CRACIUNUL ESTE UN PRILEJ SA LE ARATATI CA II PRETUITI SI II IUBITI. .. EI O FAC NECONDITIONAT.  CIND TRAIAU AI MEI MERGEAM O ZI, O ORA SA II COLIND.  INTOTDEAUNA MAMA ERA IN PRAG, TATA ISI CAUTA CEVA DE FACUT IN CURTEA.  SCAPAU O LACRIMA PE OBRAZ , LA PLECARE MA CONDUCEAU 80M PANA LA POARTA , TATA PUTIN MAI IN SPATE  DAR SIMTEAM DRAGOSTEA LOR… CRACIUN FERICIT!!!

 

Ioan Georgiu. 

0 comentarii3570 vizualizări23 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0