Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 17 Ianuarie 2019 - 12046 vizitatori azi
PUPAZA DINTRE BLOCURI ...

Ca...Caracalul (cacofonia este intentionata), buricul minunilor romanesti, este deja concurat, stiam de multa vreme. Ne lipseau in schimb date in privinta adversarului de temut al acestei urbe arhaice, ajunsa de pomina pe glob, adversar care si-a pus in gand sa-i concureze pe olteni. Dupa cele mai noi date statistice, se pare ca Bistrita emite pretentii de izvor al ciudateniilor. Aici biserica ia foc, iar  stingatorii n-au scara, partia de schi se afla la poalele unui musuroi, dar dotat cu telescaun  de "dublu", zburdalnicele veverite sunt inchise in mijloc de padure si un pod care nu duce nicaieri, este construit peste rau. Pe deasupra, titlul de "cel mai aglomerat oras cu sensuri giratorii", apartine de o buna bucata de vreme, tot urbei noastre.

          Ultimele vesti in materie de senzational la Bistrita, vorbesc despre conditionarea efectuarii platilor la facturile de utilitati, sistem Payzone, Qiwi sau Un-doi. Sa auzi si sa nu crezi...pana nu o patesti! 

Adica, vine omul de la serviciu si bucuros ca pe langa o paine cumparata in graba mare, mai poate plati si facturile  la utilitati, apeleaza la aceste servicii aflate in magazine si chioscuri. Numai ca, beneficiul omului de dupa  tejghea fiind egal cu zero, in cazul incasarilor de la facturi, raspunsul invariabil... APARATUL ESTE DEFECT, are darul de a-l incarca negativ pe solicitant.                                                                                    Dar totusi, nu trebuie vazut totul in gri!  Se poate si mai rau. Aflam in schimb, o alta tactica, mai domestica,  abordata de vanzatorii de la tonete si care beneficiaza direct de operatiunea "factura". Persoanele care vor sa-si plateasca facturile de utilitati, bunaoara la un chiosc cu ziare, sunt conditionate de achizitionarea  unui pachet de tigari, desi el, clientul, mai are in buzunar cateva fire de tutun si tutungeria mai aproape de casa.

          Omul nostru, clientul lor, este pus in fata unei dileme cu un raspuns enigmatic:  "ma las de fumat, sau nu mai platesc factura"!  Ca vorba aia...Fara foc, nu iese fum!!

 

           Dorina Seplecan Guzu.

 

1 comentariu3248 vizualizări20 ianuarie 2018
rss 2.0
rss 2.0