Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
SUNTEM bataia de joc a celor care o data la patru ani sint numai lapte si miere.

Citeam zilele trecute cum ca achitarea lui Ponta si Sova ar fi o palma data DNA-ULUI. Oare nu este cumva o palma data romanilor care au trudit o viata intreaga si acum se chinuie cu o pensie de 800-1000 de lei sa isi cumpere haine, medicamente, mancare si sa isi plateasca facturile? Unii chiar cu mai putin? Eu cred ca da in ambele situatii: daca niste procurori nu au reusit sa intocmeasca dosare conform realitatii si legii dar s-a consumat multi bani pe salariile lor si munca efectiva sau cei doi sint nevinovati si acei bani sau consumat degeaba. In ambele situatii banii stransi din impozite si taxe sau evaporat degeaba. Cineva ar trebui sa ii puna la loc. Este clar ca in Romania se fac dosare politice, lupta pentru putere este in toi si se folosesc toate posibilitatile fara a tine cont de cheltuieli si nevoile celor multi. Reamintesc ca Ponta V. a fost procurorul de serviciu al lui Nastase. Numai dupa un control la Bistrita a trecut la PSD de la PD, Marinescu impreuna cu 20-30 de primari. I-a convins sau alte motive au fost hotaratoare? Ponta a fost prim ministrul Romaniei care a mers la Viena pentru a renegocia redeventele pentru zacamintele de petrol date austriecilor de la OMV,  s-a intors fara rezultat si a numit ministru pentru negocieri un salariat al OMV.

CE FACETI IN CONTINUARE CU REDEVENTELE , DRAGI CONDUCATORI? Pe fata fara jena. Se mai vorbeste de el ca ar fi in tema cu neplata de catre kazaci a datoriei de 600 milioane de dolari, prin cumpararea Petromului. Era si inca este vorba si de niste milioane de euro in zona Orastie pentru un drum "luat" de cumnatul lui.

NU CRED CA ESTE FOARTE AMARAT SI NU ARE CU CE ISI PLATI FACTURILE.

 REAMINTESC MULTOR MILIOANE DE ROMANI, PENSIONARI, ELEVI, STUDENTI,  MUNCITORI, DIN TARA SI AFARA CA SUNTEM bataia de joc a celor care o data la patru ani sint numai lapte si miere pentru ai vota si a le face lor si alor lor viata frumoasa. Pentru a avea secretare, autoturisme tari la scara, pentru vacante luxoase, acces la medici cu renume si scoli importante pentru copii unde in loc sa studieze isi etaleaza tinutele, masinile si traiul exagerat. Nu le este frica de nimeni si de nimic.

Cind lucram in primarie aveam 250 litri de benzina cota lunara(pt toata institutia). Azi toti au masini luxoase de serviciu, le folosesc mai ales in scop personal fara sofer, nu cumpara combustibil pentru ca se stie ca nu cunosc preturile, nu respecta ore de program.  Nu respecta nimic. CRED CA NICI UNUL NU STIE CE INSEAMNA SA PLATESTI RATE PENTRU O MASINA SECOND HAND DE CARE AI NEVOIE PENTRU CONCEDIU SAU SERVICIU. Nu mai sint cote de benzina? Nu mai sint limite pentru cumparare de autoturisme? Se poate merge cu ele in concediu, la crisma sau chiar pot stationa in fata cabinetelor de avocat cind esti cercetat penal? Ce zic alesi lor? Mai grav insa unii isi fac asociatii sportive de fotbal, handbal, am auzit ca si oina mai nou. Au disparut de pe peretii cu sponsorizate cei care aveau contract cu Cj. A fost legal? Au ramas citeva firme cu medicamente sau legate prin obiect de activitate cu sanatatea.  Este legal? Cei care privesc asemenea fapte, cei care iubesc asemenea activitati o fac oricum fara a pune intrebari? S-a dus GLORIA, s-au dus si terenurile oferite de autoritati clubului gratuit, infintam alt club cu aceeasi conducere, mai sint terenuri de oferit? Nu pune nimeni intrebari? Este normal sa ne dorim activitati sportive, felicitari Adrian LINCA, dar oricum, in orice conditii? Cred ca nu vom reusi nici acum daca nu construim ceva solid. Vrem sa o facem numai pentru unii sau pentru toti cetatenii iubitori de sport? Recitesc pentru a incerca sa elimine greselile de scriere sau ortografie, nu voi reusi poate pentru ca sint foarte revoltat. Sint revoltat pe mine, candva puteam sa ii stopeze pe unii, increderea in oameni sau dorinta de ai vedea progresind m-au orbit. Am gresit mult, unii au devenit monstri. De la baietii saritori care faceau de toate s-au transformat in domni de neatins. CU SCOALA STAU MAI PROST DESI DIPLOME AU CU DUIUMUL.  PROFESORII UNIVERSITARI CARE LE-AM OFERIT ACESTE DIPLOME NU ISI REPROSEAZA NIMIC? Mai sint si altii care au gresit si mai gresesc in acel sens.

Unde va ajunge ROMANIA?  CE VOR SPUNE COPIII, NEPOTII NOSTRI?  CRED CA MULTI INAINTASI SE INTORC IN MORMANT DE NECAZ SI DURERE. POATE, POATE CINDVA CINEVA VA INTELEGE SI VA STOPA GOLANII DIN TARA. POATE O PARTE DIN CEI PLECATI VOR REVENI SI VOR CONSTRUI DIN NOU O SOCIETATE CARE SA AIBA GRIJA DE COPII,  DE PENSIONARII CARE DESI SINT MULTI SI AU PUTEREA VOTULUI SE LASA MINTITI SI UMILITI.

 POATE VOR RECONSTRUI ROMANIA CEA ADEVARATA CEA PE CARE CEI MAI MULTI O DORIM !!!

 

 

Ioan Georgiu.

0 comentarii3101 vizualizări14 mai 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0