Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 29 Martie 2024 - 14587
REACTII DISPROPORTIONATE

Pentru cei obisnuiti cu exercitiul conducerii oamenilor  reactiile popoarelor europene  fata de diferite masuri de guvernare comunitare sau nationale  se intregesc intr-un tablou divers colorat cu intensitati diferite  .Fiecare natiune reactioneaza potrivit profilului psihologic dominant .Nordicii actioneaza ferm ,oportun si pe baza unei anticipari obiective a pericolelor .Latinii reactioneaza galagios ,si de obicei cand cutitul a ajuns la os .Si in sanul gintei latine reactiile au particularitatile lor si parca urmeaza determinarile descrise de Montesquieu in "DESPRE SPIRITUL LEGILOR "Francezii au blocat tot spatiul hexagonului oportun si cu o viteza de reactie specific napoleoniana .Incercarea Guvernului francez de a mari varsta de pensionare s-a lovit de un zid puternic .Intentia politicienilor francezi a inflamat toata FRANTA.Intr-un exercitiu de gandire, va rog sa va imaginati ce s-ar fi intamplat in aceasta tara daca guvernarea ar fi avut intentia de a reduce salariile si pensiile ? Ei sunt urmasii legendarului Vercingetorix si nu-l uita,poarta in suflet cocosul galic . Nici cu grecii nu poti sa te joci de-a guvernarea ca si cu cartofii . Guvernul lor nu a redus salariile si pensiile desi pensia medie in aceasta tara este de 1600 euro.

Ei sunt totusi urmasii lui Aristotel si sunt creatorii culturii europene .Batalia de la Termopile a calibrat comportamentul lor pentru vecii vecilor . Ei nu se predau si punct .La francezi bastinasul Vercingetorix este modelul nu cuceritorul  Caesar.Si la greci Leonidas este eroul si nu  persanul Xerxes iar Alexandru Macedon are locul lui .Si noi avem modele autohtone dar avem o problema .Ne grabim sa declaram strainul care ne-a invins drept tata si asta de la Traian incoace .Tot strainul " pribeag adus de vant "are mare pret la noi iar autohtonul este aruncat la gunoi.Asa am ridicat in slavi pe fanarioti ,dand in cap marilor familii romanesti, asa am ridicat si am dat cu capul de cer pe pe  jidovii  rusesti ai Anei Pauker omorand elita romaneasca iar azi urmasii lor ne dau lectii de etica si morala politica .Mentionez ca nu am nici o pornire impotriva lor doar ca in clasamentul iubirii eu nu cobor poporul meu de pe locul intai pentru nimic in lume si nu admit sa mi se vorbeasca de pe cal .Mentionez ca ei nu sunt de vina ca au stat in picioare ci noi care am stat in genunchi .Este loc pentru toti in picioare dar trebuie sa-ti faci singur acest loc . In istorie nu se ofera locuri ci se cuceresc , mentin sau se pierd .Istoria nu stie sa conjuge verbul "a oferi " decat la forma negativa si e treaba popoarelor si oamenilor  daca accepta sau nu .Miorita este o balada frumoasa dar poate duce si la concluzii gresite . Eu si acuma tin minte cuvintele profesorului de limba romana –AUREL TELCEAN –cand ne-a spus ca in fata pericolului nu trebuie sa astepti apusul de soare ca si ciobanul mioritic ci sa-i aduci tu dusmanului imediat apusul .

Clemenceau la procesul de pace dupa Primul Razboi a zis despre poporul roman ca este poporul lui   ‘’FAIT ACCOMPLI"Noi nu credem decat ce ne place si cand ni se intampla lucruri  rele ,abuzive incercam o scuza .Reducerea salariilor si toate masurile de austeritate ale guvernului Boc nu  nu au fost luate fara o testare a reactiei populatiei .Pentru mentinerea pensiilor romanii au manifestat fara forta  in sensul ca tinerii si-au abandonat parintii si bunicii.Sindicatele au fost greu vizibile iar cele din invatamant despre care credeam ca nu pot fi manipulate s-au dovedit sub orice asteptari .Asa reactie din partea populatiei asa masuri , pana aici proportiile se pastreaza.Ce mai conteaza legea sau supremul arbitru , CURTEA CONSTITUTIONALA .Din atitudinea Curtii Constitutionale fata de reducerea pensiilor rezulta ca au pierdut romanii si a castigat UDMR,care joaca intotdeauna la doua capete.Ce au promis romanii nu se stie dar se poate banui dupa nuantele declaratiile liderilor UDMR si mai ales dupa comportamentul lor de la Scoala de Vara de la Tusnad. Disproportia in comportamentul colectiv al romanilor a aparut in momentul  in care guvernul Boc a impozitat inovatia, creativitatea, arta .  Nu il putem condamna decat pentru faptul ca atata il duce pe el mintea sa inteleaga Strategia de dezvoltare a Uniunii Europene .Mentionez ca pentru urmatorii ani in cadrul prioritatilor de dezvoltare a Uniunii Comisia Barisso a stabilit ca prima prioritate sa fie cresterea inteligenta (bazata pe inovatie si cunoastere ) Ce este curios este faptul ca nu –i deranjeaza pe cetateni  fondul problemei ci expresia ei adica statul la coada . Guvernul prin seful UDMR el insusi atacat in drepturile de autor a intrebat ca Alexandru  Lapusneanu.CE  VRETI ?Capul lui Motoc ? Luati-l si mergeti linistiti la casele voastre ca banii o sa vi-i retinem ,oricum ramaneti fara ei .Cata bucurie pe guvernanti cand au vazut ca nu continutul doare ci forma .De la Titu Maiorescu avem noi o problema de intelegere a continutului si formei . EU TRAG UN SEMNAL DE ALARMA .Nu asteptati ca si ciobanul mioritic si fiti atenti la tabloul guvernarii .Intre doua arestari de genul Diaconescu si Vantu fiti atenti la buzunarele voastre si nu la arestari .

Sa va dea Dumnezeu puterea de a vedea din ce directie vine pericolul si vointa de a-l infrunta cu barbatie .Barbati avem dar la barbatia avem un mare deficit .

 

Col.Ioan Gaftone

0 comentarii3059 vizualizări18 septembrie 2010




rss 2.0
rss 2.0