Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 13 Iulie 2020 - 18884 vizitatori azi
Adio Transilvania.

Acum cand toata lumea vorbeste de impartirea administrativa a tarii, cand se vorbeste de regiuni in viziunea UDMR, PDL sau USL, la Bistrita s-a trecut deja la fapte. "Transilvania" nu mai este.

 

 

Nu este vorba de regiunea istorica Transilvania, leaganul civilizatiei geto-traco-dacice, nici a romanilor de sub ocupatia maghiara sau austro-ungara, nici patria actualilor secui, maghiari si a altor etnii stabilite de sute de ani in aceasta zona. E vorba de celebrul, batranul si cunoscutul restaurant Transilvania (Bret) de pe strada Ghe. Sincai, fosta Teilor, restaurant emblematic pentru viata sociala a vechii urbe - Bistrita. Dar vorba unui "consumator" mai hatru: "S-a inchis Transilvania ? Nu ii bai, mergem la Ciocarlia, Central sau la Bombardir !"

Din pacate actualul primar al Bistritei - O.T. Cretu  a propus si transpus in practica demolarea fostului restaurant si a complexului de cladiri din spatele localului, sub pretextul ca sunt vechi, in loc sa renoveze si sa conserve un asemenea monument istoric, o cladire veche, de patrimoniu.

Pacat ca un edil, adica cel care trebuie sa edifice-zideasca, isi mentine faima de demolator, de distrugator a lucrurilor bune din acest oras, doar pentru a se mai incasa ceva milioane de lei noi pentru niste lucrari cu dedicatie.

Adio Transilvania, localul intalnirilor de suflet al parintilor nostri si a tineretei noastre, nu o sa te uitam ca si simbol al vechii Bistrite, iar de fiecare data cand vom trece prin fata fostului restaurant o sa ne amintim cu groaza de demolatorul tau.

Macar asa o sa ne aminitm de O.T. Cretu - micutul demolator. 

 

 

 

 

Marius Chiuzan.

3 commentarii1967 vizualizări20 iunie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

crina
22 Iunie 2011 - 12:33

imi vine in gand un cantec patriotic, care suna cam asa:tampiti au fost, tampiti sunt inca si-or fi in neamul.....

mihai
22 Iunie 2011 - 12:25

bleepedm se va reconstitui acel pasaj istoric pe unde unii se chinuie sa reactualizeze istoria cetatii ? Acea bolta specifica intregii cetati, trebuie prezentata publicului spre aducere aminte si exprimare de condoleante lui MENGHELE ovidiu cretu

bundu
22 Iunie 2011 - 12:20

In drumurile mele cotidiene in scop de remarcare a noului in Bistrita, am fost lovit in simturile proprii de un miros de praf de moloz, rezultat din activitatea multilaterala demolatoare a actualului primar, Ovidiu Teodor CHELU(cretu). Initial nu am realizat unde ma aflu, ceva lipsea. Cand colo, ce sa vezi, fostul BRET, scoala superioara de pregatire a adevaratilor ospatari (unii au ajuns chiar sefi de partid ) a fost facut una cu pamantul. Un MONUMENT ISTORIC al capitalei judetului BN a fost facut zob. Aprobari????????? Toate in regula. De la comisia "constatatoare" a primarului si pana la istoricii Duda si Uiu-iuuu, platiti sa vada la ce-i buna istoria, toti au votat cu primarul, pentru ce? Sa faca dumnealui un ..., care sa-i salveze izmenele edilului sef., in scopul asternerii drumului catre alegatorii din 2012. Vazand resturile istoriei, peste drum de primarie, m-a cuprins un sentiment, frate cu cel care m-a incercat in momentul distrugerii bisericii din centru. Oameni buni, chiar nu vedeti ca asta-i pornit impotriva bistritenilor, a celor care l-au ales? Fie-i tarana usoara si praful pe mormant ca cel rascolit de escavatorul care indeplineste o sarcina de partid.

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0