Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Marti 09 August 2022 - 14587
STALPNICUL va spune ceva?

Marturisesc ca ideea pe care o sa o afisez vine in urma citirii unui material trimis de un prieten din presa locala. STALPNICUL va spune ceva? Neologismul S=stalpnic, creat recent, prin mijloace proprii si impus de starea proasta a vremurilor pe care le traim. Sa ma explic insa mai bine.

Pe timpul lui STEFAN cel MARE chiar si inainte, statul medieval Moldovean functiona cu o administratie locala in care existau functii administrative printre care Paharnicul, Vistiernicul etc. Rolul lor era ca totul sa functioneze bine si Domnul Moldovei sa fie instiintat la timp cu ce se intampla in jurul sau. Vedem ca in zilele noastre in locul lor dam de directori si directorasi adica sefii de compartimente din prea neevoluata administratie romaneasca. De doua zile abunda o stire care ne transmite noua cat de prost merg lucrurile in burgul nostru vechi si mandru candva de breslele lui. 

Administratia trecuta ne mai face o surpriza cu o lucrare haioasa, proiectata de marii priceputi ai secolului 21. Stalpi in mijlocul trotuarelor. Mai precis pe b-dul Republicii dar undeva si prin cartierul Sigmir daca va mai amintiti o stire cu poze mai in primavara. Iata ca noi bistritenii  avem surpriza de a intalnii pe trotuare nu numai masini parcate care ne blocheaza accesul indreptatit ci mai nou STALPI de iluminat.

Cred ca se impune un nou serviciu in Primaria B-ta, ca sa fie naibii cineva si sa urmareasca aceste neajunsuri. Propun functia de STALPNIC, cel care sa aiba metaru la el si inainte de a se sparge trotuarul sa faca de la el o simpla masuratoare si sa raspunda cu capul (functia) si sa fie pus la gazeta de pertete daca greseste. Asa sa fie pus cu poza cu tot ca obstea sa il poata si huiduii.

Astfel orasul nostru supranumit orasul BRESLELOR va primi o binemeritata si absolut necesara noua breasla. Aceea de STALPNIC, care sa urmareasca ca noi cetatenii sa nu dam cu capul in stalpi.

 

Balan Marius Horea

 

0 comentarii4284 vizualizări22 noiembrie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0