Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 04 Iunie 2020 - 9652 vizitatori azi
PDL comaseaza alegerile: parlamentarele ar putea avea loc pe data de 5 iunie 2012.

Informatia data de Propolitica in urma cu ceva timp a fost confirmata marti seara de premierul Emil Boc. Liderul PDL a anuntat ca alegerile parlamentare ar putea fi comasate cu cele locale.

Unirea parlamentarelor cu alegerile locale se loveste insa de mai multe obstacole. Primul scenariu ar fi ca alegerile parlamentare sa fie devansate in luna iunie, in loc de noiembrie. Imposibil de realizat, spun analistii politici, pentru ca asta ar insemna dizolvarea actualului Parlament si demisia Guvernului. Democrat-liberalii nu au acest interes.

 Al doilea scenariu ar fi ca mandatul alesilor locali sa fie prelungit. Insa primarului, presedintelui de consiliu judetean si consilierului local li se pot prelungi mandatele doar in "situatia unei catastrofe sau a unui razboi." Legea spune acest lucru.

Asa ca PDL nu a descoperit deocamdata calea legala pentru a propune, oficial, comasarea alegerilor de anul viitor. Interesul democrat-liberalilor nu ar fi doar unul electoral. Analistii politici sustin ca pretextul economiei de bani la buget ar fi perfect pentru ca PDL sa-si impuna strategia.

 

Alin Cordos.

0 comentarii2051 vizualizări23 august 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0