Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 09 Iulie 2020 - 18584 vizitatori azi
UNPR BN a inceput racolarile de personalitati, primari, viceprimari si consilieri locali.

Am observat ca lumea politica prefera sa ignore Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei din motive de orgolii, probabil fara a avea lectura obligatorie a Orgoliilor lui Augustin Buzura.

 En fine, chiar daca, pe undeva, liderii politici sunt de inteles, opacitatea strategilor nu este nici explicabila, cu atat mai putin scuzabila, din orice formatiune politica ar proveni acestia.

 Considerata de mai multi analisti politici drept o formatiune politica nefrecventabila, Uniunea a inceput sa adune sub umbrela unor interese pur economice o serie de personalitati, anuntand, prin vocea lui Grigore Iuga ca mai multi primari si o duzina de viceprimari vor candida sub steagul UNPR.

 Moneda de schimb a celor de la UNPR sunt unele posturi in serviciile deconcentrate, faptul ca ar putea fi partidul de rezerva atit de mult dorit de presedintele Traian Basescu.

 Cert, au trecut in tabara lui Grigore Iuga, fostul pesedist Ioan Fekete, sustinut de UNPR pentru sefia Casei de Pensii dar si o liberala, Valeria Tamasoi Moisil, sustinuta la Prestatii Sociale. Pe lista lui Iuga mai figureaza cateva nume, dar pe care prefer, deocamdata, sa le trec sub tacere, dar va asigur ca sunt personaje cunoscute in lumea politica.

 Stiu ca asteptati macar numele unor viceprimari, dar nu (prea) le stiu. Cat despre primari, stiti cum e: le vom afla la timpul oportun numele cu pricina, desi, parca am eu niste banuieli.

 

Iata ce crede Grigore Iuga despre unele lucruri:

 Credeti ca vor mai veni si alti oameni din USL la UNPR?

Categoric.

De ce credeti acest lucru?

Din pacate, oameni de calitate vor fi sacrificati de conducerea USL in aranjamente facute la Bucuresti. Ce credeti ca este toata aceasta poveste cu sondajele? Cei de la centru vor sa-i traga pe sfoara pe cei din teritoriu.

Credeti ca USL se va rupe?

USL este un balon de sapun. Destramarea sa e doar o chestiune de timp.

Are USL sanse sa obtina peste 50% in locale si in parlamentare?

Nu. Abia au 50% in propriile sondaje de opinie. Nu au unde sa creasca. In schimb, au unde sa scada, pentru ca oamenii isi dau seama ca USL egal demagogie.

Vedeti posibila si dupa 2012 actuala formula politica, PDL alaturi de UDMR si UNPR?

Nu numai ca o vad posibila, ci sunt convins ca actuala Coalitie va fi la guvernare si dupa 2012. Pentru ca oamenii vor discerne, vor intelege cine a stat la greu, luand masuri clar nepopulare, dar necesare pentru ca Romania sa nu se prabuseasca din cauza crizei economice mondiale. Sunt tari din zona Euro care au luat masuri si mai dure. Iar Romania s-a echilibrat, este data exemplu de catre organizatiile internationale, ca stat care a reusit sa implementeze reformele importante. Incet, dar sigur, ne redresam. Sunt convins ca vom castiga alegerile. Alin Cordos.

2 commentarii2877 vizualizări26 august 2011
rss 2.0
rss 2.0