Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 17 Mai 2024 - 14587
IOAN BOB, UN PRIMAR AL CONSECVENTEI.

De opt ani de zile cunosc un adevarat Om intre oameni, harnic si vioi, ce se implica cu mult succes in viata obstii, un prieten adevarat al tuturor, ca un trifoi cu patru foi, greu de gasit si noroc ca-l ai, cum spune vorba din popor. Cine este OMUL? Poate multi il cunoasteti, pentru ca este vorba de IOAN BOB, primarul din comuna Sintereag, unde slujeste cu competenta si multa daruire din anul 2000.

Niciodata nu e singur, aduna oamenii in jurul lui, fara dorinta de a-i schimba, ci doar de a-i rabda pe fiecare, retraind ceva ce a crescut in sine: cinstea, iubirea si morala crestina.  Cuvantul sau e vocea unei constiinte.  Asculta de sateni,  bucurandu-se de sprijinul si increderea lor. Este omul consecvent, ce are intotdeauna in fata sa scopul actiunii si nu inceteaza lupta pana cand nu vede  finalitatea dorita, dovedind pasiune,  risc, tenacitate si consecventa, elemente cheie ce-i ofera respect si incredere.

De opt ani, ziua de 14 septembrie la  Blajenii de Sus este ziua unui rezumat  al eternitatii, ziua slavirii unui fiu al satului generalul erou GRIGORE BALAN, o activitate cultural-patriotica si istorica, o adevarata comoara spirituala cu legaturi intre viata si gand, intre cautare si regasire. De 8 ani, omul faptelor din Sintereag, da mana cu "Cultul Eroilor", cu cadrele militare in activitate si rezerva, cu plutoane de manuitori ai armelor si fanfara militara in frunte cu comandantul garnizoanei Bistrita, preotul militar, reprezentanti ai prefecturii si Consiliului Judetean, reprezentanti ai organizatiilor culturale, Astra Nasaud si Bargau, scriitori, istorici, oameni de cultura  din judet, Cluj, Tg. Mures si obstea satului in frunte cu preotul local.

Se implinesc 8 ani de cand s-a pus temelia muzeului dedicat generalului - erou, o adevarata comoara de invataturi militare si istorice, ce vindeca ranile cele vechi ale sufletului si aduce  cat se poate de grabnic insanatosirea celui de curand ranit.

In fiecare an, primarul Sintereagului aduce cate o fila istoriei locale, creand stari sufletesti pline de  bucurie, fiind si un bun crestin. In fiecare an, de ziua Sfintei Cruci, respectiv 14 septembrie, participa la Sf. Liturghie si in final vorbeste enoriasilor ca unul care impaca pe cei ce-si poarta vrajmasie, prin cuvinte de iubire, de liniste, unire si mangaiere, cuvinte pline de armonie ce ne orienteaza pe calea virtutii, spre fapte ingeresti, traire cereasca si mireasma duhovniceasca, stari extinse si in cuvantarile din cadrul simpozionului organizat an de an,  cu rezonanta  istorica, literara, religioasa si estetica.

Toata stima pentru primarul (ce in curand va fi reales), IOAN BOB,  pentru modul de a  atrage si captiva omul, de a tine mereu lectii de omenie, un exemplu de respect si admiratie, plin de farmec, ce stie sa faca din legenda realitate, ce straluceste de viziunea umanitara si daruirea unor ganduri marete.

 

  Ioan Mititean

1 comentariu5152 vizualizări21 septembrie 2023




rss 2.0
rss 2.0