Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 02 Aprilie 2020 - 10204 vizitatori azi
PRESEDINTELE ROMANIEI IN SALONUL OVAL

Agenda publica recenta a fost dominata de prezenta  Presedintelui Romaniei in SUA in general  si in special de intalnirea acestuia cu omologul american. Subliniez ca o astfel de intalnire se pregateste cu mult timp inainte si presupune un efort diplomatic consistent. Presedintele SUA are o agenda globala si a gasi o portita pentru intalnirea cu omologul roman presupune o determinare speciala .Ce a facut vizibila ROMANIA pe radarul global? Iata o intrebare care prezinta interes pentru jurnalisti , pentru diplomati dar si pentru cetatenii obisnuiti. A gasi loc pe agenda globala a presedintelui american in contextul international de azi este o victorie diplomatica a STATULUI ROMAN indiferent daca ne place sau nu de cel care il reprezinta in relatiile internationale. Cine a deschis usa biroului oval pentru intrarea Presedintelui Romaniei? Raspunsul este la fel de simplu si de anonim ca si autorul acestei deschideri de usa. Este soldatul roman, omul care isi desfasoara activitatea profesionala pentru a sluji interesul national. Militar, jandarm, politist , functionar in serviciile secrete, diplomat, acest subiect colectiv a facut posibila vizibilitatea statului roman pe agenda lumii. Acest om simplu si modest a facut posibila schimbarea agendei oficiale a presedintelui american si a facut vizibila Romania in toata lumea . Aceasta intalnire nu putea fi evitata de presedintele american care intelege in toata profunzimea institutia militara a Romaniei , intelege locul si rolul Romaniei in ecuatia de putere a lumii. Soldatul roman este alaturi de soldatii americani in toate focarele de violenta importante din lume . Traieste ,se instruieste ,lupta si moare alaturi de soldatii americani.Soldatul roman duce, cu sfintenie ,mai departe, legea decebalica a Sarmisegetuzei care iti cere sa mori pentru ca patria sa traiasca. Prezenta presedintelui Romaniei in salonul oval este o recunoastere a a sacrificiilor ARMATEI ROMANE ,o floare pe mormantul celor cazuti in lupta .Aceasta intalnire este si raspuns la intrebarea -ce cauta soldatii nostri in ASIA? Cetatenii judetului nostru trebuie sa fie mandri si sa se constituie coautori ai acestei intalniri. Intr-un moment de sinceritate cu noi insine ar fi bine sa intelegem ca deasupra luptelor politice ,intrigilor,dusmaniilor este PATRIA ,mama noastra ,pe care trebuie sa o slujim cu  multa munca ,responsabilitate civica si angajament patriotic.In fata ta soldat roman de ieri ,de azi si de maine ma aplec cu toata smerenia si te asigur ca;

                           "Otrava deodata cu tine o beau

                              Cand soarta iti intinde paharul"

Departe de tine dar totusi lipit de sufletul tau ma voi bate pentru ca tu sa fii respectat in tara ta  la fel ca si in teatrele de razboi .

Col. (rez.)Ioan Gaftone

3 commentarii1764 vizualizări14 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0