Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Sambata 28 Martie 2020 - 13308 vizitatori azi
Toamna Bistriteana - preturi mari, lume putina.

In acest sfarsit de saptamana a avut loc in fostul obor de vite de la Viisoara, rebotezat de catre primarul Bistritei ca si Handenfeld, o noua editie a Zilei Recoltei rebotezata ca si Toamna Bistriteana de acelasi primar. Daca la zilele recoltei se gasea marfa multa si ieftina pentru buzunarul fiecarei gospodine de aceasta data doar marfa a fost multa pentru ca oamenii au fost putini un motiv fiind si zvonul confirmat ca legumele si fructele vor fi scumpe la Obor. Cu toate ca primaria Bistrita prin acelasi primar au luat masura dictoriala de inchidere a pietei en-gros de legume-fructe si a pietei Decebal pentru a-i forta pe comercianti si pe bistriteni sa mearga in Oborul de la Viisoara, demersul s-a dovedit  in final ca unul total neproductiv. Gospodinele nu si-au facut cumparaturi pentru zacusca si nici pentru a-si incarca camara cu fructe pentru iarna.

Toata lumea a avut de pierdut la Toamna Bistriteana a primarului Cretu: bistritenii care au batut degeaba drumul pana la Oborul de la Viisoara, comerciantii cinstiti care nu prea si-au vandut marfa, producatorii din mediul rural (momiti cu un million de lei vechi sa participe la actiune) au plecat in paguba iar samsarii de legume-fructe au stat degeaba  doua zile.

Pacat de o toamna asa bogata care nu a oferit si abundenta sperata in camarile bistritenilor.

 

            Marius V. Chiuzan

0 comentarii2779 vizualizări27 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0