Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 06 Aprilie 2020 - 5556 vizitatori azi
Suntem romani de peste 2500 de ani si nu ne tragem de la Roma.

MIERE, LOCUITOR, ADORMIT, BEAT, DUS, cuvinte duse de rumanii geti in INDIA si la ROMA.

Dovezi incontestabile ca romana nu se trage nici de la Roma si nici de la Moscova.

Rusii si americanii pricep ca romanii sunt urmasii directi ai primei civilizatii europene, a Dunarii de Jos, doar noi nu vrem sa pricepem, chiar daca ei ne-o spun clar, printre care si Igor M. D'iakonov si Dienekes Ponticos in 2009. Descoperirea etimoanelor "latine"  in dictionarul limbii punjabi, din India, unde au ajuns in repetate randuri getii, dar nu a ajuns niciodata Imperiul roman, clarifica originea autohtona a limbii romanesti si-i indica pe geti ca fondatori ai Gintei latine.    

  Sa nu ne mai lasam injositi de prosti si de jigodii.

Se cuvine a remarca la romani deosebitul conservatorism simbolistic si lingvistic, evident in pastrarea decimilenara a unor simboluri grafice si pastrarea decimilenara a unor simboluri sonore (onomatopee si morfeme stem) in cuvinte regasite dupa peste 2500 de ani, vorbite azi in India, precum si in pastrarea numelor antice de rauri si localitati ori locuri si a sunetelor din natura in vorbire, onomatopeele, din care se compun mii de cuvinte romanesti, intelese doar de ei, in opozitie cu teza romanizarii tuturor dacilor, dupa 165 de ani de ocupatie partiala a Daciei.

Legiunile din Dacia nu erau cu "etnici" romani, ci cu mercenari geti (numiti si traci).Opriti Academia Romana sa ne mai faca de ras limba si sa ne invete copiii ca ei sunt straini in Romania, ca ei sunt veniti aici de la Roma si ca ei sunt rodul unor mame violate de catre toti cotropitorii. Dexul nu este facut de romani ci de straini deghizati sub nume romanesti care s-au straduit din rasputeri sa ne pacaleasca, spunand ca am fi de la Roma, de la Moscova, de la Istanbul si chiar de la Atena, de oriunde, numai sub nicio forma din Bazinul Dunarii de Jos nu.

Cuvintele, miere, locuitori, adormit, beat, dus, nu puteau ajunge in Punjabul Indiei si Pakistanului daca ele nu ar fi fost aduse acolo de catre rumanii antici de acum peste 2500 de ani.

"Romana" in copie vorbita azi in Punjabul din India si Pachistan contine 200 de cuvinte exclusiv romanesti, pe langa cele 1800 de lexeme numai romanesti, dar transmise de ei si celorlalti "indo"-europeni, dovedind ca rumanii geti sunt cuceritorii europeni ai Indiei si Pakistanului si ai vestului european.

 

Dacii erau geti. Doar romanii i-au numit daci pe geti."Getii erau cei mai bravi dintre  tracii cei mai numerosi dupa inzi", dupa grecul Herodot.Getii erau cei care sunt nascuti in Bazinul Dunarii de jos, stapanii celei mai vechi culturi din  Europa, Civilizatia Danubiana, a fluviului ce constituie axul continentului nostru.Din faptul ca ei sunt cei mai vechi decurge si constatarea ca romana a dat cuvinte tuturor celorlalte  limbi europene, contrar parerii ne fondate ca ea ar fi primit toate cuvintele de la altii.Vorbele lui Herodot au fost rastalmacite.Tracii erau unii dintre geti si nu getii unii dintre traci.Getii au ajuns atat la Gibraltar ca Iler- geti, Indi-geti, cat si in India ca Mass-geti (massageti), getii maximi, Getii cei Mari (in limba pahalavi a persilor cf. Wikipedia), vobind romaneste atat pe parcursul pana in Spania, cat si pe cel pana in India.  

Rumanii geti, cuceritorii antici ai Indiei, au lasat aici pe langa 240 cuvinte exclusiv romanesti si 1800 lexeme romanesti comune cu alti indo-europeni, in realitate toti descendenti ai lor, dupa ultima glaciatiune.

Dovezile palpabile nu pot fi negate.Am prezentat 400 de cuvinte romanesti atribuite fraudulos pana acuma "slavilor" sud dunareni si "indo"-europenilor in general, desi in Punjabi din India si Pakistan, nu exista alte cuvinte indo-europene decat cele din limba romana si nu din alte graiuri contemporane.

In facebook, notite la profil, redau zilnic cate 5 cuvinte extrase din anexa 1, a cartii mele

 "Senzational, suntem romani de peste 2500  de ani si nu ne tragem de la Roma" -  de  Lucian Iosif Cuesdean

 

Nicio alta sursa nu da 2000 de lexeme atat de apropiate de limba romana contemporana ca acestea, desi exista scrise mii de cuvinte ( de obicei toponime) atribuite  dacilor, tracilor si ilirilor. Dati click pe linkul   http://ijunoon.net/punjabi_dic/             introduceti in dictionarul Punjabi to English, scris pe coloana din stanga, cuvintele punjabi, pentru a obtine toate sensurile romanesti contemporane.

 Gasiti cartea la 0722.317.501 si la

 http://solif.wordpress.com/oferta-de-carte/

Fondul latin ancestral al limbii romane are particularitati specifice si cuprinde termeni  ai unei societati latine, mult anterioare Imperiului Roman, inainte de a se inventa cuvantul CENTUM.

Latina romanilor este latina cea mai veche, de dinainte de a se intemeia Roma.

          LATINA GETILOR PATRUNSI IN INDIA.  Anexa nr.1

(1154 cuvinte primare, in ordinea dictionarului englez.

In dictionarul English to Punjabi online introduceti de exemplu abreast si obtineti cuvantul nalonal.

In dictionarul Punjabi-English introduceti nalonal si obtineti abreast si simultaneously= n-ALO-nal=ALA-turi.

Cautati intelesul cuvantului englez in dictionarul English to Romanian online).

 

Romanesc   getic  etimonul latin  cuvantul englez     punjabi

 

321.-MIERe  MAchIR  MEL honey makhir

322.-LOC(locuitor)  LOC  LOCUS folk  lok;loki

323.-aDORMIT(prost)  DURMAT ADDORMIRE folly durmatt     

---MULTIME MULCAIA MULTUS  populace mulkhaia                                                                                                                                                             &am p;am p;am p;nb sp;                                                                                                                                  

324.-BEAt(irational)  BEAqli BIBITUS irrationality;folly beaqli

325.-DUS  DUCEAL  DUCERE fool dhuchchal                                                                                    

 

Unii lingvisti fac tot felul de reguli de transformare a sunetelor europene din etimoanele lor scrise, descoperite ca documente istorice.Prima problema este ca limba scrisa este influentata de cel care a scris-o si ca atare depinde de educatia lui si de capacitatea scrisului de a reda vorbirea, plus intentia vadita a educatorului de a crea o limba unitara in cadrul unei scolarizari.Latina scrisa nu a ajuns niciodata in contact cu marea masa a dacilor ca ei sa ingane ABIA dupa AD VIX.In acest domeniu exista niste falsuri usor de identificat.Soare este pronuntat de romani SUARE, iar in prima limba a lumii europene, SANSCRITA, cuvantul este cel romanesc, SURIA, APA, SUTA si nu SOL, AQUA, KENTUM, care lipsesc cu desavarsire din ceea ce se numeste indo-europeana primordiala, iraniana sau vedica, una si aceeasi cu cea admisa de toata lumea ca fiind si limba dacilor sau scitilor din teritoriul nostru.Romana are un tipar specific, dat de morfemele stem  si este o limba scrisa de abia cateva secole, mentinand inca vocabularul ei natural intact.In cazul in speta, cuvantul romanesc patruns intr-un mediu strain a suferit uneori modificari mari si alteori doar mici ajustari observate si de lingvisti.M in N, de exemplu la MICIOR in NICIOR, a micsora de exemplu, dar ALA-turi pastreaza pentru morfemul ALA, intelesul de grup al notiunii "cuplat-decuplat" al morfemului stem *L*( sunet vocalic fictiv *), din care putem insira cel putin doua cuvinte romanesti, a se ALIA,  a sta ALA-turi, si a fi decuplat de noi, ALA,  ALE-sul, ELI-minatul, etc, din care latus (-L*) face parte doar tangential, ALA-tus ne existand.Pe de alta parte exista cateva cuvinte de tipul warma=gimlet=sfredel pe care nu le-am introdus in studiu desi atat varma cat si viermele fac gauri avand o posibila inrudire sonora si semantica: V*R="a gauri", VER-iga, VIR-gina, VIER, VIER-manos. 

 

 

 

0 comentarii3353 vizualizări13 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0