Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 08 Aprilie 2020 - 7464 vizitatori azi
Multe mesaje cu caracter umanitar sunt inventate. "HAI SA AJUTAM UN SUFLET MICUT CARE NU ARE NICI O VINA CA E BOLNAV !!!"

Multe mesaje cu caracter umanitar sunt inventate cu scopul de a aduna adrese de e-mail de la utilizatori, folosite ulterior in scopuri comerciale, pentru promovarea online agresiva de produse si servicii - SPAM.
De foarte multa vreme, circula prin Romania, si prin lume, un mesaj de apel umanitar in care se cere cu disperare ajutorul pentru a salva viata unui copil. Pentru inceput, in mesaj se face apel la sentimentele cititorilor. Un copil nou nascut este bolnav - in general se apeleaza la cancer, pentru a impresiona si mai mult. Apoi se pune in evidenta si problema financiara: tanara familie nu are bani pentru o interventie medicala si nici macar pentru facturile lunare. Intelegerea cu Yahoo! si AOL In continuare, aflam ca familia a facut o mica intelegere cu cei de la Yahoo! si AOL pentru un mic sprijin financiar, la care pot sa participe toti cei care primesc e-mailul. 

Mai concret, familia a cazut de acord ca pentru fiecare persoana care primeste acel mesaj ei (familia) sa primeasca 5 centi in schimb.  Pentru aceasta, in apelul umanitar ni se spune sa trimitem mesajul tuturor persoanelor din lista noastra de e-mail.

Mesajul trimis prin e-mail Subiect: "mesaj disperat Rodica Gherasim" Continut:"HAI SA AJUTAM UN SUFLET MICUT CARE NU ARE NICI O VINA CA E BOLNAV !!! Daca stergi mesajul asta jur ca nu ai inima! Buna, numele meu este Carmen si am un copil nou nascut, numit Rares.. El inseamna tot pentru mine si recent doctorii au descoperit ca are cancer la creier. Din pacate eu si sotul meu nu avem bani nici macar sa platim facturile lunare, dar am facut o intelegere cu YAHOO si AOL si am cazut de acord ca pentru fiecare persoana care primeste acest mesaj sa primim 5 centi in schimb. Deci, te rog, trimite acest mesaj tuturor persoanelor din lista si ajuta-ne. Da-l mai departe, te rog. Camelia Rodica Gherasim director retea 1408 tel 0742111336 tel 0762815044 adresa e-mail: rovirom@gmail.co ID: rodicacamelia_gherasim"  

Care este secretul acestor apeluri umanitare disperate? In realitate, nu exista niciun baietel pe nume Rares, care sa aibe legatura cu acest apel umanitar. Cu siguranta sunt multi copii bolnavi de cancer, insa nimeni nu face apel umanitar prin donatii din partea Yahoo! si AOL. Familia in incapacitate de plata este de asemnea o inventie, pentru a intra in sufletul cititorului acestui mesaj. Cu siguranta sunt multe familii in incapacitate de plata, insa nimeni nu face apel umanitar la donatii din partea Yahoo! sau AOL. Atunci care este secretul mesajelor? Inventatorul povestii nu doreste decat ca dumneavoastra sa dati "Retrimite" (Forward) e-mailului si sa-l trimiteti la toate contactele ce le aveti. Prin acest proces se aduna o mare baza de adrese de e-mail folosite in scopuri comerciale. Majoritatea utilizatorilor de Internet nu stiu si nu ii intereseaza de "Legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice" Numarul 506/2004, Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1101 din 25/11/2004.  Prin retrimiterea mesajului la toate contactele din agenda se trimit si toate adresele anterioare, deja existente in e-mail. In cateva retrimiteri se pot acumula mii de adrese de e-mail pe care initiatorul apelului umanitar si multi alti utilizatori de Internet le vor folosi in scopuri comerciale, adica SPAM.

Spamming (sau spam) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse si servicii dubioase, practicata in industria e-marketingului si de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat si prin privarea de dreptul la optiune. Aceasta metoda se foloseste si la colectarea adreselor de e-mail utilizand metode de genul "Citeste si da mai departe". Continutul acestor mesaje variaza de la texte biblice, urari de bine cu indemnarea de a trimite mai departe, in caz contrar vor urma evenimente neplacute, pana la mesaje cu caracter alarmant, menite sa atraga atentia asupra unui fapt plauzibil, indemnand cititorul sa trimita mesajul si altor persoane.  Aceste mesaje ruleaza intr-o anumita comunitate, iar emitentul acestui mesaj foloseste diferite metode pentru a ajunge iar in posesia lui. Adresele de email colectate sunt cel mai adesea vandute cu scopul de a trimite alte mesaje SPAM, cum ar fi cele comerciale.

 

0 comentarii2261 vizualizări22 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0