Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
La Rosia Montana este un element energetic, unic in lume.

Profesorul bistritean PUIU DUMITRU aflat momentan la Montreal, desi departe de casa, nu a uitat ca este un roman adevarat de pe Valea Sieului. Atent observator, in timpul liber  profesorul PUIU a luat "pulsul pietii" cum se spune si ne-a comunicat ultimele informatii care circula in Montreal vis a vis de Romania. La Montreal, discutiile zilnice se poarta pe marginea  localitatii  Rosia Montana, aflata la mii de kilometri de "epicentrul" discutiilor.

Canadienii sustin ca Rosia Montana este "ceva unic in lume" ne scrie profesorul PUIU si ca "nu aurul de aici este in obiectivul canadienilor ci un element energetic, unic in lume pe care l-ar dori exploatat. Acest element, ar permite navelor cosmice sa atinga in timpul zborului viteze  aproape de cea fotonica. Ca un argument forte al preocuparilor colaterale ale canadienilor, profesorul PUIU ne reaminteste faptul ca la Quebec exista atata aur si diamante la un loc cat in restul globului, un lucru care nu justifica  intentiile atat de "agasante " ale acestora la Rosia Montana.

"Povestea aurului din apuseni(Rosia Montana) este doar o acoperire" sutine romanul aflat la Montreal. De fapt (si acest lucru este dovedit ), compania australiana TransGold, la Baia Mare a procesat intregul steril acumulat de 2000 de ani cu scopul de a recupera acel material special si nicidecum aurul. O poveste pe cat de adevarata pe atat de tragica si ar trebui sa constituie un semnal serios la cei care au soarta Romaniei in maini. Nu-i vorba de cei care ne conduc, este vorba de POPORUL ROMAN care ar trebui sa-si spuna punctul de vedere  impotriva celor putini si  care pentru un galben primit de la o firma sau alta, apar pe sticla plangand ca ei vor sa lucreze la exploatarea aurului.

 

S.P.

14 commentarii3024 vizualizări05 ianuarie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Avram
07 Ianuarie 2012 - 10:54

Daca ar trai Craisorul muntilor, pe toti care cer de lucru pe ecranele televizoarelor i-ar duce in lagarul de comunisti de la Targu Jiu si Aiud

Dumitrascu
07 Ianuarie 2012 - 10:51

apropo de RMGC, aia au licenta pentru exploatarea aurului si argintului sustine un cititor iar daca ar gasi altceva, ar trebui intocmite alte dobleepedente , alte licente pentru noile descoperiri.Ei si ce daca, nu putem lua cativa gologani( sa tacem din gura) si sa ne facem ca nu vedem descoperirea altor elemente decat cele din lista de "aprobari"???Se poate, dar este mai usor sa-i manevrezi pe oameni punand in fata lor scutul TEORIEI CONSPIRATIEI.Un fel de spalatul pe maini al lui PILAT, decat sa vii cu argumente solide si dobleepedentate, dai cu "conspiratia".

elegantul
06 Ianuarie 2012 - 23:12

are dreptate dudu, reclame peste reclame, dar despre australienii aia care trag tare sa "subtieze" sterilul nu zice nimeni nimic?Alora din Australia li se renteaza sa exploateze sterilul si noua nu?mai al dracului treaba

dudu
06 Ianuarie 2012 - 23:08

sa va fie rusine celor care nici macar intr-un patriot nu credeti.Voi nu vedeti la televizor ce campanie pro exploatare se face.Intr-o imagine l-am recunoscut pe fratele mamei si dupa ce am discutat cu el, mi-a spus ca a luat bani de la niste domni care i-au promis ca se va deschide si exploatarea si ce bine o s-o duca

filantropul
06 Ianuarie 2012 - 23:03

domnul Dan vorbeste ca un avocat al poporului cand sustine ca nici macar "zvonuri nu pot fi numite".Eu am priceput ca in targul Montrealului bate un vant de interes romanesc, iar in tara interesul multora este reprezentat de cativa bine platiti care "nu au in spate nici un studiu, nimic"bleeped sustine domnul Dan.Pai sa iasa cineva patriot, dobleepedentat, cu studii si sa ne lumineze si pe noi, pardon, pe cei din Montreal, ca pe noi nu ne mai lumineaza nimeni, doar, auro-dolarii.

Georgeta
06 Ianuarie 2012 - 22:55

am citit cu atentie articolul corespondenta si am constatat ca de fapt, domnul profesor nu are o teorie proprie, asa bleeped sustine un oarecare Andrei.Domnia sa, profesorul Puiu pune in fata romanului din tara, ceea ce ii preocupa pe romanii din afara granitelor, din pacate se pare mai mult pe acestia din urma decat pe cei care traiesc in interiorul acestei tari carei numai aurul ia mai ramas de furat.

Andrei
06 Ianuarie 2012 - 22:24

Domnul profesor nu isi bazeaza teoria pe nimic , enuntand numai afirmatii despre o chestie pe care nici el nu poate sa o defineasca.Nu inyteleg de ce multi se vor auziti , care mai de care, sa scoata tot felul de vorbe pierdute.

Anducutza
06 Ianuarie 2012 - 19:23

Care element energetic unic in lume, cand la Rosia Montana, in afara de aur si argint, altceva care sa fie exploatat nu a fost gasit?Celelalte elemente se afla in media scoartei terestre. De asemenea, licenta pe care RMGC o are este doar pt aur si argint, pt orice altceva, daca ar exista, dar nu e cazul, e nevoie de alta licenta, de alt proiect, de alte aprobari samd. Dar frumoasa teorie a conspiratiei, Bravo!

Ana
06 Ianuarie 2012 - 16:31

Toate aberatiile pe care le-am auzit pana ableepeda legate de Rosia Montana au fost bleeped au fost , da asta..asta il intrece pe toate, auzi la el se mai da si profesor cu o asemenea prostie pe gura "Acest element, ar permite navelor cosmice sa atinga in timpul zborului viteze aproape de cea fotonica." Nu pot sa il inteleg pe acest domn cu toate basmele lui din cap , suntem jalnici ca imi dam atentie publicand un articol cu el si mai ales ca nu are nici o treaba cu Rosia Montana.

Gabi
06 Ianuarie 2012 - 12:38

Stiti acolo defapt se afla absolut toate elementele de pe tabelul periodic, inclusiv cateva nedescoperite bleeped spune domnul mai sus. Plus de asta mai jos exista si un al2lea soare, nu ? Hai sa nu mai presupunem aiurea, exista sute de foraje unde s-a descoperit ca exista doar aur si argint in catitati care pot fi exploatate

Calin
06 Ianuarie 2012 - 10:09

ce-i acolo, unobtanium? hai sa fim seriosi ableeped, am ras bine dar sa revenim cu picioarele pe pamant

stefan
06 Ianuarie 2012 - 10:07

"nici macar ei nu stiu" ??Cine ei, romanii din Canada???????Aia dau cu presupusul ca si noi.Cine sa ne spuna care-i ingredientul? Chiar asa simplist ganditi sau sunteti la vreo generala fara frecventa?????sa fim "cocoane " serioase.Omul aflat la Montreal a pus pe tapet ce a auzit, ca si in Romania, Monica Gabor a lasat chinezul in state si a venit sa o aniverseze pe aia mica. Asta la noi tot barfa se cheama, desi nu a povestit nimanui cam ce ganduri are.Noi stim insa, sa vanda in Romania produsele chinezului.Sefa de "brand", un fel de PR chinezesc.

dan
05 Ianuarie 2012 - 23:14

nu stiu daca sa rad sau sa plang dupa citirea articolului. ce substanta este aceea, daca nici macar ei nu stiu. nici macar zvonuri nu pot fi numite, sunt doar informatii complet nefondate care nu au nimic in spate, nici un studiu, nimic.

Andrei
05 Ianuarie 2012 - 22:12

Si el chiar este serios? La baia mare inca se exploataaza aur, tot pe baza de cianura. Compania este inregistrata in ROmania , sediul este in Canada dar investitorii nu sunt de acolo. De ce nu ne spune care este ingredientul secret...ah stai e secret, nici macar el nu stie deci totul e o presupunere

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0