Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 08 Iulie 2020 - 5322 vizitatori azi
Nicu Moldovan, esti un nesimtit!

Un amic bun, membru PSD, m-a intrebat astazi: "Marius, ce faci, nu vii si tu la intrunirea noastra?", "Pai nu stiu nimic, unde, ce si cum?". Raspunsul a venit destul de clar. "Treci pe la Casa de Cultura-George Cosbuc ca avem o reuniune cu colegii din tot judetul, pe probleme de campanie, asa ca treci si tu sa vezi ce se mai intampla pe acolo si poate faci un material obiectiv". Zis si facut, asa ca astazi in jurul orei 17:30 am ajuns la Casa de Cultura din Bistrita, unde pe scari erau o multime de tineri, iar usile de la intrare erau larg deschise fara ca cineva sa-mi restrictioneze accesul. Asa se face ca, am intrat nestingherit cautandu-mi din priviri amicul, in sala mare unde se desfasura o sedinta iar un lider PSD explica la microfon, sustinut de o proiectie pe un ecran urias, modul in care liderii acestui partid din judet trebuie sa transmita prin SMS rezultatele obtinute la alegerile pentru functia de primar din 10 iunie. Nu intram in detalii deoarece sunt unele informatii care se pare ca tin de strategia de campanie a acestui partid si nu vreau sa creez avantaje sau dezavantaje competitorilor de la alegerile locale, mai ales ca eu si ziarul Bistritanews.ro nu suntem implicati sub nici o forma in aceste alegeri. Dupa doar cateva secunde de stat in sala mare, si reusind sa fac doar o fotografie cu planul general, un tanar m-a rugat frumos sa parasesc sala spunandu-mi ca presa nu este invitata la aceasta reuniune. In momentul in care ma indreptam spre iesirea din sala, a venit spre mine fulgerator si a racnit pe un ton cu adevarat de nesimtit, primarul din Beclean - Nicu Moldovan care a zis "Marius, te rog sa iesi acum" impingandu-ma hotarat spre iesire.

 Gestul lui Nicu Moldovan mi s-a parut grosolan,  de o nesimtire crasa, gratuita, in conditiile in care eu deja ieseam din sala, dandu-mi seama ca am fost invitat sa particip la o reuniune de catre amicul meu, fara ca acesta sa aiba, se pare, acceptul sefilor de partid, iar eu fiind  jurnalist si nu paparazii, oricum paraseam incinta. Atitudinea lui Nicu Moldovan, demonstreaza insa altceva, ca a ajuns la un grad de nesimtire si ingamfare nepermis de mare, vazandu-se deja la putere si cu un nou mandat de primar in buzunar, cu atitudine sfidatoare mai mare decat pe timpul dictaturii si mafiei lui Adrian Nastase.

Cu tot acest incident penibil, nu am sa ma razbun pe acest nesimtit si n-am sa public materialele primite de la adversarii sai politici, care mi-au cerut sa intru in jocul electoral si sa relatez despre presupusele lui legaturi cu Ioan Oltean si Elena Udrea, prin care se pare ca a obtinut finantari "ciudate" pentru Beclean, sau de relatiile lui de clan cu fratii Sechelariu si presupusul criminal din `89 - si agent KGB - Ion Iliescu, ori nenumaratele afaceri necurate , se pare, pe care le deruleaza in Beclean, el si clanul extins al familiei Modovan- Denes, inclusiv prin intermediul unor culte neo-protestante care , se pare, ca ii fac jocurile.

Nu, nu am sa dau nici un material publicitatii dar il asigur pe nesimtitul de Nicu Moldovan ca atat timp cat voi mai fi jurnalist nu am sa-i mai amintesc numele in nici un context -pozitiv sau negativ, atat pe ziarul meu cat si in emisiunile pe care o sa le realizez sau la care voi fi invitat iar eventualele materiale le voi difuza doar dupa campania electorala. Am ajuns sa stiu ca cea mai buna masura impotriva lui nu este razbunarea sau iertarea ci ignorarea lui cu desavarsire.

 

 

 

Marius Chiuzan- jurnalist liber si independent.

 

 

 

P.S. - daca cu mine, ca si amic (fost acum) al lui si jurnalist de atatia ani, care am scris sute de materiale despre el, majoritatea pozitive, a procedat asa, oare ce face cu simpli cetateni din Beclean, de pe "mosia" lui? Ii ia la palme, ii bate sau ii arunca in Somes ? 

  Nesimtitule. Ia aminte, oamenii liberi si independenti nu se tem de tine, banii tai, relatiile tale de afaceri, religioase, politice sau....de alta natura.  

10 commentarii3437 vizualizări30 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0