Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Sambata 16 Ianuarie 2021 - 17032 vizitatori azi
Romania - partener european, sau teritoriu de experiment ? MAI DORITI SA FACETI PARTE DIN UE ?

Asistam in ultimele luni, la un atac fara precedent la adresa Romaniei. Un atac extern, oarecum neconventional, dus de mass-media, mai ales europeana. Se poate spune, fara riscul de a gresi, ca atare atitudini, fata de Romania, nu au mai avut loc de pe timpuri de dinainte de ’89, dar atunci, pe buna dreptate. Stimabililor truditori din presa internationala, desi pana mai deunazi, eu si mare parte din populatia Romaniei, va credeam un etalon al acestei profesii. In ultimele saptamani ne-ati infirmat din plin, aceasta parere. Ajungeti sa "cantati’’dupa cum va dirijeaza (remunereaza)"puternicii" zilei din politica europeana. Morala? Deontologie profesionala?! Veti fi auzit candva la primele cursuri de jurnalistica,despre ele. Pot sa spun in schimb, ca sunteti in ciuda multiplelor surse de informare de care se poate dispune in ziua de azi, niste SUPERFICIALI, nu din convingere, ci mai degraba din constrangere din partea a trusturilor (citeste familii politice) din care faceti parte. Si, de fapt aici voiam sa ajung... Aceste paiatze submediocre, politicieni "second-hand’’, asezati sa conduca destinele cetatenilor europeni, nu in urma unui vot popular, ci in urma sforariilor rusinoase ale finantei mondiale, vin vezi-Doamne sa ne dea lectii de DEMOCRATIE. O fac atat direct, dar mai ales prin "otravitul vostru condei’’. In ochii lor, parem a fi o provincie de lumea a-3-a, o turma, care trebuie invatata, ce , si de cat are nevoie. Nu sesizati, stimati cititori de buna-credinta, ca, pe zi ce trece, pierdem din suveranitate, iar acest lucru se petrece si cu concursul alor-nostri, de prin Parlamentul european, si nu numai? Nu vedeti oare, ca pana in acest an, amestecuri fatise externe, de asemenea anvergura, nu s-au petrecut?!Nu se observa oare, ca mult invocata axa Bucuresti-Londra-Washington din mintea presedintelui Basescu, a ramas doar in stadiul imaginarului? Nu vedem in schimbul ei, decat UN DICTAT BERLIN-BRUXELLES-BUDAPESTA, avand drept strategi pe Merkel, Barroso, iar mai nou pe exaltatul de Victor Orban? Nu e deloc brutal aceasta formulare, din moment ce, din ce in ce mai multa populatie europeana, vede in demersurile Germaniei, un model pe care l-a denumit "Al 4-lea Reich" chiar daca in ceea ce ne priveste, credem ca mai e mult pana acolo. Oare ce-i "mana in lupta" pe acesti mari dregatori democrati? Grija fata de cetateanul european? Grija fata de cetateanul roman?...In nici un caz. Daca ar fi fost asa, trebuiau sa deschida macar ochii, daca nu si vocea, in desele derapaje democratice din ultimii ani. Nu, ..nu stimati cititori, nu-i "mana" nici cea mai mica grija fata de noi si Romania. Ii mana din urma, ca pe niste veritabile paiatze ce sunt, interesele enorme ale stapanilor lor din umbra.

Si as enumera doar cateva mai jos:

1.O mare piata de desfacere, pentru produsele uneori de cea mai joasa calitate (rebuturi) din UE.

 2.Enormul potential de depozitare a reziduurilor de tot felul din UE.

3.Resursele naturale(stiute dar mai ales inca nestiute de cetateanul de rand al Romaniei). 4.Forta de munca din Romania- atat pentru cele mai ingrate munci din Europa, cat si pentru a munci pe sume de nimic, aici in tara, dar la business-uri ale lor.

5.Distrugerea sistematica a sistemelor de sanatate si educatie din Romania, cu toate urmarile ce decurg din acestea.

6. Divizarea sociala ("DIVIDE ET IMPERA")

7. Implementarea in Romania, a unor "poligoane experimentale" pentru diferite experimente socio-economice.

 8. Aducerea in conducerea Statului roman, a clasei politice, a unor paiate telecomandabile (persoane coruptibile, vicioase, lipsite de cinste si onoare, cu un dispret total fata de cultura, fara cel mai elementar simt national, s.a.).

Ne dam seama dupa, peste douazeci de ani de "democratie" ca majoritatea covarsitoare a masurilor din plan international, dar mai ales european, in raport cu Romania, s-au dovedit cel putin pagubitoare pentru tara noastra. Nu vedem decat regres economic, dar mai ales social. Ar fi foarte trist, ca, peste ceva timp, satui de lectiile europene de democratie, dar mai ales de rezultatele acestora in plan national, sa vedem initiat un referendum, tot cu o singura intrebare, dar mult mai cruda, decat cea de la referendumul tocmai consumat. Cum ar suna in urechile celor ce vremelnic se afla la "carma" Europei , intrebarea:

"MAI DORITI SA FACETI PARTE DIN UE?".

 Sunt sigur, ca daca s-ar ajunge, candva peste ani sa se puna o astfel de intrebare, raspunsul ar fi opus celui de la trecutul referendum. De asemenea, in acele momente, Curtea Constitutionala a Romaniei, ar ramane fara "obiectul muncii’’. Participarea ar fi MULT, peste invocatul european de 50+ cat vreau ei la suta. Ar fi trist pentru noi, ar fi trist dar mai ales condamnabil, pentru cei care intre timp, au tradat generoasele idealuri fundamentate in planul de coperare europeana semnat la 9 mai 1950.

 

 31 iulie 2012.

 

 D.Pop.

3 commentarii3122 vizualizări31 iulie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

pop d
09 August 2012 - 21:47

Oare incet, incet ne indreptam spre referendum-uri in tarile UE, pe tema iesirii din UNIUNE?
Ia priviti stimati cititori si pe acest link:
ro.stiri.yahoo.com
Ce parere aveti?

D.Pop
04 August 2012 - 21:45

Multumesc pentru comentariu domnule Stefan.In general pertinente.
Cat despre partea cu regele. ,,O lasati macar stramosii/Ca sa doarma-n colb de cronici/Din trecutul de marire, /V-ar privi cel mult ironici...''.
Istoria pe care o stim noi, are un gust atat de searbad, ...si asta din cauza celor care au rescris-o dupa '45.
Sa-l lasam asadar acolo unde este, pentru ca in secolul XXI , in Romania, nici nu s-ar putea vb despre monarhie...

stefan
04 August 2012 - 13:15

Incerc sa raspund, exprimandu-mi o parere absolut personala. 1. Noi de ce nu reusim sa ne promovam marfa in exterior ?Ne preocupa mai mult gazetele de joasa speta si POLITICA. 2.Chiar asa sa fie oare/ Ce dracu a fost depozitat in ultimii 10 ani/ Gunoaie , faceti trimitere probabil la politicieni.daca da, atunci aveti dreptate. 3.Resursele naturale n-au nicio vina ca exista, vina o poarta cei care nu stiu sau nu vor sa le exploateze. 4.Intreaga lume este intro continua miscare de forta de munca.Nemtii pleaca in America, americanii in australia, chinezii vin la noi, etc, etc.Banii n-au miros spunea un celebru inaintas, asa ca........5 .Sunt perfect de acord. 6 .Capitalismul mult dorit asa este structurat, ffff.bogati, fffff. saraci. nici capitalismul nu mai coresp[unde actualei etape de dezvoltare a sociewtatilor. 7 .Experimentele se fac peste tot, daca reusesc si au caracter popzitiv, suntem primii care beneficiem, daca nu.o luam in freza. 8 .Cine ii aduce, de ce nu aduce din cei cu nationalismul ascutit sau patrioti adevarati? a impus cineva regalitatea(duin interior vreau sa spun0 a fost adus regele de altii din afra tarii si a tinut cat a tinut.a tradat si regele interesele po[porului roman

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0