Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Vineri 10 Aprilie 2020 - 8218 vizitatori azi
Cand vine FMI-ul, dam in boala lui Calache.

Este bine stiut ca toate guvernele lui Boc, au suferit de boala lui Calache. O maladie inca nedefinita, insa simtomele erau specifice modului de lucru manifestat in guvernele Boc, prin slugarnicii, zgomote, sunete, cazaturi in cap, injuraturi si acte legislative cu efect de bumerang. Scopurile lui declarate au fost sa reduca bugetele de cheltuieli, la salarii, la pensii, la investitii. Insa acestea, mai de graba au crescut. Astfel a putut sa iasa si OuG 1/2011 care dimensioneaza intr-un mod cu totul iesit din comun, pensile militare pe principii intalnite numai in stratosfera, ceea ce a facut ca la unii sa cresca nejustificat, iar la altii sa scada tot atat de nejustificat.  Si nu numai atat. Te obliga sa depui o cerere, care prin esenta ei, ca de-aia ceri, ar trebui sa-ti dea, nu sa-ti ia.

       Mai in gluma mai in serios, reantregirea pensiilor militarilor afectati de OuG 1/2011, este o masura obligatorie pentru guvernarea Ponta, nu numai pentru faptul ca a promis aceasta reparatie, dar si pentru faptul ca este jurist si intelege mai bine decat multi altii, ca nu poate functiona cu o ordonanta care incalca drepturile elementare ale omului, drepturi constitutionale, pe care omul deja lea castigat. O ordonanta cu metode de calcul, avand la baza elemente inexistente, inventand contributii si stagii de cotizare ce n-au existat pana in anul 2001, in sistemul drepturilor banesti militare. O ordonanta care raporteaza solda, la salariul mediu pe economia nationala din etapele istorice, ca reper de dimensionare a pensiei militare, rezultand calcule discriminatorii. O ordonanta idioata, elaborata de niste idioti, care da posibilitatea prin anexa 3 art.8 sa asimileze la venituri salariale, sumele obtinute din venituri extrabugetare. Si armata Ceusista in complexitatea activitatilor desfasurate, a avut misiuni si in afara cazarmilor. Asta nu inseamna, ca cei care au desfasurat activitati de acest gen, sa beneficieze de dubla dimensionare a pensiei lor, fata de ceilalti din cazarmi, la aceeasi functie, grad si vechime, luand in calcul stimulentele extrabugetare venite de la institutiile civile. De aceea am sustinut de fiecare data, ca este necesar, sa se faca o departajare intre solda si salariu, intre misiunile in solda statului de cele remunerate in salariu.

         Cum poate ramane in functiune o ordonanta care te obliga sa introduce o cerere de recalculare, prin care trebuie sa-ti dai consimtamantul sa-ti ia din pensie. Cum poate ramane o astfel de ordonanta care te sanctioneaza, daca nu introduci cererea, anulandu-ti pensia, dandu-ti in locol ei o suma stabilita aleatoriu de catre o entitate. De ce atat si nu mai putin? Cum s-a stabilit atat si nu mai mult? Care a fost logica, ori considerentele stabilirii acestui cuantum si pana cand se va acorda, daca pensionarii nu depun cereri de recalculare? Cine le apara acestora drepturi castigate. Unde este acel avocat al poporului, pentru care se bat politicienii?

         De aceea avem nevoie de o societate puternica, care sa reactioneze promt, la asemenea derapaje. O clasa politica puternica, verticala sa sanctioneze imediat imbecili de teapa lui Oprea si sa nu mai apara prin guvernari.

         Ma tem ca si guvernarea Ponta, a luat boala lui Calache, de care a suferit guvernarea lui Piticu. Asta nu facea un pas pana nu venea FMI-ul. Parca FMI-ul guverna Romania. Nu este exclus, ca si guvernul Ponta sa motiveze intr-un fel intarzierea reparatiei ce trebuie facuta pensionarilor militari afectati, de ordonanta idioata scoasa de Boc si Oprea.

 

           Col.(r) Nour Constantin.

0 comentarii2401 vizualizări15 ianuarie 2013
rss 2.0
rss 2.0