Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 02 Aprilie 2020 - 9404 vizitatori azi
Ghici, ghicitoarea mea! Cine l-a reevaluat pe Oprea.

Uite asa, se joaca sarba, un pas dreapta, doi la stanga. Prezent mereu in hora guvernarii, nimeni altul decat Oprea, se dovedeste a fii cel mai bun jucator, atat pe stanga, cat si pe dreapta. Este singurul sef de mafie, din Europa moderna, reevaluat, mentinut si acceptat la guvernari. I-a oferit serviciile lui Nastase. L-a reevaluat Basescu si mai nou Ponta. Desi initial era un tradator, USL-ul i-a solicitat ajutorul, pentru a da jos guvernul ungurenilor. Il vedem acum ridicat pe scaunul de vicepremier. Nu ma mai mira nimic. Spre exemplu, ca in viitorul apropiat sa mai primeasca o stea. Nedumerirea mea, nu e ca o primeste, ci unde o pune, pe piept, sau pe umar.

      Nu inteleg de ce sa aduci un tradator linga tine, cand dupa alegeri  si fara oamenii lui Oprea, se putea guverna lejer? Pare o dilema aducerea ca vicepremier langa Ponta. Multi nu vad benefica aceasta apropiere, care in timp se va deconta. Ma tem totusi, ca nu mai este un act de vointa  din partea lui Ponta, ci mai de graba, o impunere din exteriorul coalitiei. Sunt multi din USL, care se simt deranjati de infiintarea acestui scaun la guvern. Vorbim totusi de un sef de mafie personala, recunoscut mai de toata lumea. Sa-l iei langa tine, iti asumi si pierderile, dar per total probabil, castigurile sunt mai mari. Sa fie castigurile interesului national sau ale intereselor nationale. Totusi este o nuanta deloc neglijabila.

    Multi l-au crezut un izmenar pe Oprea. Inclusiv CTP-istul presei tatulisciene, cel mai, din cei zece. Incrancenatul cu fruntea creata, a vazut in Oprea un individ care  numara izmenele, pentru ca atat vazuse Domnia Sa in armata, cat a  fost. In padurea presei romanesti mai intalnim si uscaturi. Ce sa-i faci, mama prostilor e mereu gravida.

    Specialitatea intendenta astazi, iti asigura succesul in lupta. Reprezinta o specialitate de o puternica complexitate, cu o mare responsabilitate, care ocupa un loc foarte important in planul operational. E prea complicat pentru un CTP-ist, sa priceapa calculele, tacticile, ori strategiile din bagajul de cunostinte ale ofiterului de intendenta. Cunostinte capatate de Oprea intr-un proces de invatamant, ce ti-l poate oferi numai armata. Totusi,putea sa se abtina. Eu nu am avut indoieli, vizavi de  capacitatile profesionale, ale lui Oprea, ci fata de cele morale.

      Apelarea lui Nastase la un fost intendant, pentru a gestiona Rezervele nationale, ne poate duce catre multe ipoteze. Findca numai cine nu stie, poate ramane teapan cand afla, ca acestea reprezinta o mina de aur. Legat de rezervele statului, sunt legate si valori nebanuite de o minte lucioasa, invelita intr-o frunte mare si creata, ca a CTP-istului. Ori ce stiva de materiale de acolo, reprezinta un morman de bani, care tot cu motostivuitorul se ridica. In toate judetele tarii sunt constituite aceste rezerve. Operatiunile de preschimbare, achizitie, completare, declasare, casare, etc, se executa intr-o gama larga de proceduri, care pot aduce venituri. Numai la MApN dupa redimensionarea armatei, exista materiale care pot intra intr-un circuit pe o gama larga de proceduri. Atentie ! si totul se poate face numai din acte, iar evidentele suporta mai ales acolo, unde controlul nu poate patrunde, din cauza intunericului.

    Asa cum am aratat mai sus, eu nu m-am indoit niciodata de capacitatea profesionala a lui Oprea, ci de cea morala m-am indoit. Si cred ca nu sunt singurul, care ma indoiesc de aceasta moralitate. Asta se mai intampla si la hora. Cand iei la dans trei femei, deja tinute de alti barbati, devine o chestiune de moralitate in opnia acelor barbati care le tin. Si pentru mine intrarea asta in politica in haina militara, e ca si cum, ai intra pe usa bordelului. Asta, nu poate aduce decat un deserviciu armatei. Inchipuiti-va ca acest om a primit patru stele de general, pentru serviciile politice aduse unor puteri politice si nici-o stea de general nu a luat-o in cazarma. Va ramane in istoria armatei, ca unul care a participat in rol de manechin, la ridiculizarea ceremonialului de ridicare in gad, la nivel inalt. A fost deschizator de drum, pentru avansarile la blit. Prin el, s-a aruncat in derizoriu acest eveniment. Nimeni acum nu mai crede,  in corectitudinea avansarilor pe merit, la gradul de general.

      Este de inteles ca ceea ce s-a intamplat in ultimi doi ani, legat de pensiile militare si corectitudinea stabilirii lor, atarna si de gradul de moralitate a acestui personaj.

     Nu putem trece peste faptul, ca si-a dorit un electorat de partea lui, pe care nu putea sa-l aiba, decat daca-i stimula. Si l-a gasit in randul pensionarilor militari in varsta si a fosti militari care au fugit mai tot timpul de regimul cazon. Metoda de calcul inventata de OUG 1/2011, care nu are suport juridic, pentru ca in statele de plata ale militarilor nu a figurat o retinere de contributie la un fond de pensii, arunca in sus,  pensiile acestora, ca urmare a folosiri cu totul nejustificat, salariu mediu pe econ. nat. din perioadele istorice parcurse. Este justificata metoda de calcul pentru civili, acolo unde a existat acesta contributie, dar nu in cazul militarilor care au fost remunerati dupa alte pricipii specifice, pe baza de solde. Tind sa cred ca totul s-a infaptuit cu buna stiinta, pentru ca discriminarile sunt la vedere, chiar pe alocuri recunoscute de beneficiarii acestor majorari.  Unii exprimandu-se, ca au intentia sa-i puna de o parte in eventualitatea restituirii lor, tocmai ca o confirmare a nefirescului. Este de inteles faptul, ca numai un asemenea individ cu interese politice, putea sa faca, ce nu a facut nimeni timp de 150 de ani. Sa darame scara valorica si ierarhica statuata in armata.

        Fuga dupa bani a existat din todeauna si la militari, cu precadere in comunism, pentru ca a oferit o arie larga de activitati in afara cazarmilor, unde militarii au putut alerga, practicand adesea acest sport. Acum nu mai exista posibilitatea de a obtine mai multi bani, decat in teatrele de operatiuni, unde nu se mai ingramadesc. Dar in comunism a existat o adevarata competitie pentru a beneficia, pe langa solde si de stimulentele destul de substantiale, din extrabugetare, acordate lunar, trimestrial, semastrial si anual. Anexa 3 art.8 care nu clarifica in nici un fel natura veniturilor asimilate salariale, incat, la si altele, pot fi colectate toate stimulentele acordate, inclusiv cele primite de informatorii securitatii, pentru ca tot pe state se achitau, ceea ce este de o imoralitate si o discriminare nemaintalnita. Nu vad de ce unii militari, sa aiba o dubla dimensionare a pensiilor, in raport cu cei care au fost selectati , pentru asigurarea operativitati unitatilor luptatoare. Si iar intreb. Daca nu ai contribuit la un fond de pensii, de ce  calculat punctul de pensie sa fie la fel, ca la cel care a contribuit? Presupunand ca si tu ai fi putut contribui. Iauzi... braul......!

    Aloooo! Ponta.... intreaba tu mafia personala, care vrea sa guverneze-n tara; Cum ia nastere un punct de pensie, daca lipseste elementul juridic?  adica contributia.

    Am si eu o nedumerire. Ce ratiuni a determinat trecerea Apararii la PSD ?

 

                          Col.(r )Nour Constantin.

0 comentarii2387 vizualizări22 ianuarie 2013
rss 2.0
rss 2.0