Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Joi 02 Aprilie 2020 - 10222 vizitatori azi
Ne-a mintit ca la meteo! Primarul ar trebui sa crape de rusine.

Sute de bistriteni il pomenesc pe primar weekend de weekend. Cu schiurile pe masini, bat drumurile Maramuresului sau Harghitei, injurandu-l printre dinti pe cel care i-a sedus si abandonat. Iarna trecuta, primul schior al orasului a urcat Cocosul calare pe-un ratrac si a coborat o directa printre saniute, luand in plin cateva brazde neacoperite de zapada. A franat ca pe  Zillertal si s-a oprit tantos intre gratarele de mici. O imagine ca dintr-un tablou suprarealist, asa cum de altfel si-a imaginat el intreg Wonderlandul.

Primarul OTC a vrut sa ne arate ca n-a frecat menta in primii 4 ani de mandat si ca panoul plantat la baza dealului din Unirea nu e singura lui realizare. A fost o incercare disperata de upgradare a vrajelii cu care a castigat alegerile in 2008. A fortat mai mult ca la prima cursa spre Primarie, riscand-si de data aceasta nu doar onoarea ci si genunchii. I-a iesit, a mai prins un mandat.

Un mandat mai linistit, in care nu mai are nici un motiv sa-si zgarie schiurile cu pietroaiele de langa Poligon. A aflat ca bronzul de Alpi ii face bine la ten si a mai plusat cu o saptamana la obisnuita vacanta pesedista in Austria.

E convins ca nu-i mai foloseste la nimic gargara asta cu Wonderlandul, din contra, a inteles ca rade lumea de el. A deschis gura pentru o alta gogorita, pregatind campania din 2016. Cand ne va aduna la un vin fiert pe Codrisor, acolo unde, nu-i asa, doar se stie, partia e muuuult mai buna ca in Unirea.

Pana atunci, sute de bistriteni, bat zapada din Toplita, Vatra Dornei, Cavnic sau Suior si le explica localnicilor de ce fac atatia kilometri pentru un derdelus. Dezbat cu prietenii subiectul neverlandului, vin cu idei, cu variante, cu Dalbidanu, cu Bistricioru, calculeaza altitudini, profit, versanti. Isi aduc aminte cum era altadata pe Budac, sau cum se schia la Piatra Fantanele. Isi invata copiii sa incarce greutatea pe piciorul din vale, sa franeze cu coada schiului si sa se lase pe limba claparului.

Oamenii astia exista, nu sunt fantome. Au pasiunea asta si vor sa se bucure de ea cat mai aproape de orasul in care platesc taxe si impozite. Multi dintre ei au fost la vot doar pentru ca cineva le-a promis o partie, fara sa-si imagineze ca in 5 ani omul lor nu e in stare sa intinda nici macar un baby schi ca-n anii 70. In fata acestor bistriteni, primarul ar trebui sa crape de rusine. Sa-si ceara scuze si sa nu mai pomeneasca de partii cate zile va mai avea in Primarie.    

 

Adrian Linca.


http://www.sportulbistritean.ro

0 comentarii1771 vizualizări31 ianuarie 2013
rss 2.0
rss 2.0