Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 08 Aprilie 2020 - 6110 vizitatori azi
Am scris undeva odata, ca Europa nu este fata.

Am scris intr-un editorial prin septembrie anul trecut, ca ideea de a lua fiinta un stat unic, puternic, europen, nu s-a nascut peste noapte, ci a fost lansata prin 1795 in lucrarea lui Imanuel Kant "Spre pacea eterna" unde el vedea o comunitate de popoare europene sub aceeasi conducere, cu o singura constitutie. Incercari au fost mai multe, ceea ce ne face sa tragem concluzia ca Europa nu este fata mare. Acesta propunere indecenta chiar  imorala, a venit intodeuna de la Germania. Europa a trecut prin aceste incercari, in primul si al doilea razboi mondial, pentru ca asa au crezul unii atunci, ca acest deziderat se poate realiza, numai pe calea armelor. Cum de altfel unii cred astazi, ca poate fi infaptuit acest stat, numai prin diferite mecanisme economico- financiare, trecand peste sentimentele nationale ale fiecarui neam, calcand in picioare traditiile popoarelor. Rapoartele de supraveghere, care de cele mai multe ori sunt idioate, nu fac altceva decat sa-ti aminteasca din cand in cand ca esti un supus, iar Romania este colonie. Aceste  monitorizari, ca si rapoartele periodice, tin Romania sub un stres, ca vezi Doamne nu prinde fonduri europene. Dupa mine nu cred ca le va mirosi vreodata, vre-un roman. Sa nu uitam cu cat contribuim pentru supravietuirea UE. Rapoartele acestea, nu sunt decat niste documente  propagandistice, pentru a influienta un vot in Parlamentul European. Daca cititi ultimul raport MCV, este un praf in ochii aruncat europarlamentarilor europeni. Un material evaziv cap coada, cu referire expresa la ministri din guvernul micului Titulescu, fara a da nume. S-a referit la trei ministri, incat dupa doua zile ramasese doi in loc de trei asa cum scria initial. Un raport plin de multe alte inexactitati. De ce Raportul MCV nu arata problemele cu adevarat ale justitiei, cum  de fapt sunt  hotararile judecatoresti emise cu sutele, care nu sunt respectate iar justitia tace in papusoi. Cand vine vorba despre presa, acuzatiile sunt la modul general, fara date si fapte ,cand, unde si cum presa a torturat justitia si care justitie? Cea care numeste judecatorii si procurorii pentru care se duce o lupta, de la care nu poate lipsi nici guvernatorul numit de UE. Presa si-a facut datoria prezentand aceste jocuri de culise, din care UE nu lipseste. Ce cauta Haineala la Bruxelles? Pai daca a fost chemata sa stim si noi, ca doar noi  platim avionul. Daca presa a luat pozitie fata de un judecator sau altul cu privire la prestatia lor in spatiul public, unde e greseala? Intrebarea care o ridic si eu, ca simplu cetatean, procurori ca Haineala si Morar care au adus pagube statului roman prin solutiile ce le-au dat,  in dosarele ce le-au instrumentat, au fost retrogradati sau avansati? Este o intrebare de bun simt la care trebuie sa primim si un raspuns. Stiu domni de la Bruxelles vre-un caz de acest fel, in Europa Unita, unde unul care a adus o paguba statului, sa fi fost numit in cea mai importanta functie din Procuratura?

    De ce in raportul MCV  nu exista o astfel de ingrijorare? Nu cumva la  numirile in astfel de posturi cheie, in CSM si DNA, sunt nevoie de persoane vulnerabile?  Este o intrebare simpla, venita de la un om simplu, care traieste pur si simplu in Colonia Romania.

 

                                                                          Col.(r) Nour Constantin

0 comentarii1666 vizualizări01 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0