Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Sambata 28 Martie 2020 - 13628 vizitatori azi
Romania este sub asediu. Nu va mai vindeti pamantul!
Romania este sub asediu! Nu cred ca spun vreo noutate cu asta, o simtim cu totii zilnic. Pamantul nostru este dorit de mii de ani de straini, de la persii si romanii antici pana la turcii si maghiarii de mai tarziu. Valuri peste valuri s-au napustit peste poporul nostru, popor de oameni sedentari, adanc inradacinati in glia in care isi odihnesc oasele sute de generatii de inaintasi.

Acum popoarele nu mai sunt subjugate sau asediate neaparat cu forta, pe calea armelor sau prin izolare comerciala, ci mai degraba prin saracirea autohtonilor pana la pragul in care ajung sa-si vanda pamantul pe bani de nimic anumitor straini ce asteapta ca niste hiene la hotare. Strategiile s-au schimbat, inamicul nu mai este vizibil, nu-l mai stii dupa nume si nu te mai confrunti cu el pe campul de batalie, unde cel mai destoinic in manuirea spadei castiga. Acum banii si informatia sunt armele ce asigura victoria.


Tara asta nu avea voie sa cunoasca criza economica, iar locuitorii ei nu aveau voie sa fie saraci. Geme pamantul de sub noi de resurse, de la fier pana la cele mai rare metale, iar la suprafata codrii si apele abunda. Cu toate astea, suntem in criza. Nu sunt economist, nu ma pricep la finante si nu am inteles nici azi definitia termenului "criza economica". Stiu doar ca tara mea nu are voie sa fie in criza. Pe de alta parte, daca ne gandim tocmai la aceste resurse, la localizarea geografica a Romaniei, la intreg contextul, atunci lucrurile se limpezesc, iar scenariul se clarifica…
 Nu mai vindeti pamantul !
Unul dintre efectele invocatei crize a fost si este reprezentat de ieftinirea pana la absurd a terenurilor agricole, element a carui gravitate nu cred ca este inteleasa precum ar trebui. Agriculturoul roman, oricum deja discriminat pe piata alimentelor prin faptul ca accesul ii este restrictionat din considerente pe care nu ni le explica nimeni, a ajuns in punctul in care faptul ca detine pamant nu reprezinta nimic. Si decide sa-l vanda. Cui? Celor ce au asteptat cumintei la granita si care acum cumpara compact, zeci si sute de hectare in aceeasi localitate.

Asadar, nu avem de-a face cu achizitii individuale, acolo, cat sa fie pentru un loc de casa, ci de cumparari masive de pamant. Oare ce face strainul cu pamantul asta? Agricultura? Greu de crezut, ca agricultura pe aici nu este sutinuta si nu e deloc rentabila, au avut grija unii s-o distruga. Strainul care cumpara are bani, nu este nevoit sa sape glia pentru a insamanta porumb, el este dispus sa tina terenul la pastrare, sa astepte, ca daca azi a vandut nea Vasile, sigur maine ajunge si nea Ion la sapa de lemn si-i poate cumpara si lui terenul pe bani de nimic. Aceeasi strategie se aplica si in cazul pasunilor si padurilor.

Pamantul mai are si resurse, multe, unele din ele aflate pe aici in cantintati cu multe peste cele disponibile in solul altor tari. E nevoie si de alea, dar nu pentru noi, ci pentru altii, din aceeasi categorie a celor ce pandesc momentul oportun pentru a veni cu oferta de plata. Iar liderii nostri vand sau concesioneaza, de vreo 23 de ani, cam tot ce se poate, fara a se gandi ca, in acest ritm, generatiile viitoare de romani vor fi vaduvite de sansa de a face din aceasta tara una bogata si respectata in relatia cu alte state.

Efectele prezente ale distrugerii agriculturii romanesti sunt vizibile pentru fiecare dintre noi. In rafturile magazinelor oferta concentreaza peste 80% produse straine. Se pare ca rosia romaneasca n-are ce cauta in compania celei spaniole, de pilda, cu gust fad, aratoasa, dar parand din plastic. Fasolea vine din Egipt, tara care, dintr-o fasie de pamant fertil care exista doar in preajma malurilor Nilului reuseste sa faca export. Iar exemplele pot continua. Tot un efect prezent este cel al saracirii taranilor si agricultorilor romani, a locuitorilor din satele romanesti care isi au vetrele pe unul dintre cele mai fertile soluri din lume. Paradoxal, nu? O fi un intreg plan de distrugere a potentialului nostru agricol? Noi credem deja ca da, dar nu strica sa mai intrebam o data…

Pe termen lung, cu preturile terenurilor ajunse la un minim ingrijorator, tara va fi cumparata, bucata cu bucata pana intr-o zi cand romanii se vor trezi chiriasi in propria lor tara si dependenti de strainii care pozeaza azi in "investitori". Nu, nu sunt investitori, sunt colonisti moderni ai lumii, oameni fara de tara si pamant pentru care Romania este El Dorado, un loc unde autohtonii sunt prea saraci si fara putere pentru a reactiona, iar liderii lor au sufltele vandute demult oricarui alt interes numai celui national nu. Dar despre acesti lideri consider ca este inutl sa discutam. Atat timp cat ei continua sa conduca destinele tarii, asta arata ca romanii inca nu s-au trezit.

Nu mai vindeti pamantul! Voi, cei care aveti terenuri agricole, pasuni, paduri, nu le mai vindeti strainilor! Nu mai actionati in functie doar de nevoile momentului, ci vedeti imaginea in perspectiva si efectele pe care unele decizii de azi le pot avea asupra copiilor si nepotilor vostri.Ei, din pricina unor decizii nerealiste, pot deveni robii, la propriu, ai acelor colonisti moderni, care vin cu bani, cu ignoranta, interesati doar de propria bunastare, care nu au suflet si care privesc orice individ care nu este de-al lor drept o persoana inferioara.

Nu va mai vindeti pamanturile strainilor. Incercati sa le pastrati cat mai mult posibil. Nu le mai puteti apara cu sabia. Lupta nu se mai da acolo. Sigur ca puteti spune ca nu-l duc nicaieri. Asa e, nu-l duc insa n-o sa-l mai puteti calca si n-o sa mai puteti spune ca pamantul asta "este al vostru". Degeaba ne batem impotriva regionalizarii. Daca vor sa ne imparta ne vor imparti. Si nu vom putea face nimic, sau mai nimic. Am mai fost despartiti si tot ne-am reunit. Daca insa va veti vinde pamanturile atunci o sa mai uniti doar o idee, un crez lipsit de continut. Nu va mai vindeti pamanturile pentru ca nu sunt ale voastre, sunt ale urmasilor vostri. Le-ati luat imprumut de la ei si trebuie sa le dati candva inapoi. Ce-o sa mai dati daca ati vandut pamantul si-ati papat banii ? " Pamantu nu-i al nost, da noi santem ai pamantului. Ca pamantu ne-o facut oamini, si pamantu ne-o facut on neam. Can ne batem gioc de pamant, ne batem gioc de mama noasta dintai. Si de tot ahaia de l-o muncit si aparat cu sanje si sudoare. Si de oasale lor care sa hodine te miri pe unie. Si can il vindem, ne vindem parint si mos stramos."

Cultivati cat puteti, exploatati cat si cum puteti, organizati-va dupa modelul obstilor satesti, promovati-va produsele, luptati cu birocratia, moblizati-va si spuneti ce va deranjeaza, alaturati-va si altora ce vor sa stopeze un fenomen care deja ia amploare si nu cedati presiunilor. Ganditi-va la cel putin un singur exemplu, pentru a realiza amploarea actiunilor acestor colonisti moderni ce ne vaneaza pamantul: recent, niste investitori straini au achizionat aproape 200 de hectare intr-o zona montana a Romaniei avand ca scop construirea unui intreg orasel. Scopul oficial al investitiei: crearea unei statiuni turistice. Scopul banuit de noi: crearea unui model de colonie…Daca ne vindem pamantul, curand vom cersi painea altora.

Un articol de Valentin Roman.
0 comentarii1750 vizualizări06 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0