Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 06 Aprilie 2020 - 6428 vizitatori azi
Coronita nu se demoleaza... inca.

Renumita cladire "Coronita" , din Piata Petru Rares ce gazduia in ultimul timp restaurantul Old House, a fost propusa pentru demolare, urmand ca patronii imobilului, aceiasi ca si la restaurantul-hotel Coroana de Aur, sa realizeze pe acel spatiu o parcare. Propunerea a starnit vii controverse in Bistrita, mai ales ca aceasta cladire era cunoscuta si apreciata de toti bistritenii. Imobilul "Coronita" , a fost construit in secolului 19, si modernizat in anii `70, cand in apropiere s-a realizat Piata Petru Rares cu cladirea administrativa a prefecturii-consiliului judetean si hotelul-restaurant Coroana de Aur.         

            Purtatorul de cuvant al primariei Bistrita- Mihai Rusti ne-a declarat ca aceasta cladire nu este pe lista monumentelor istorice sau a cladirilor de patrimoniu, astfel ca in conditiile legii, se pot executa lucrari si interventii la cladire.

            In privinta demolarii, Mihai Rusti a precizat ca a fost primita o cerere dar cu documentatie incompleta, astfel ca, momentan, nu este eliberat nici un aviz sau certificat de demolare a cladirii.

            In schimb, nu este exclusa posibilitatea, ca odata cu primirea tuturor actelor necesare, primaria Bistrita sa emita un act legal pentru demolarea acestei cladiri atat de indragite de generatii de bistriteni care au servit masa, au baut o cafea sau un coniac in renumita cladire "Coronita".

 

Marius Chiuzan.

.

P.S. - Se spune ca in aceasta casa, in data de 31 mai 1893 a innoptat Jonathan Harker, personajul lui Bram Stoker din romanul "Dracula".

 

 

 

1 comentariu4032 vizualizări11 august 2013
rss 2.0
rss 2.0