Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Luni 06 Aprilie 2020 - 5742 vizitatori azi
Parcul Municipal Bistrita, intre gradina raiului si pericolul de moarte.(25 de poze)

Orice jurnalist onest recunoaste ca Parcul Municipal din Bistrita arata bine si facand o analiza Swat, la puncte tari are foarte multe lucruri de consemnat. Exista o pista de biciclete in mijlocul parcului. Aleile sunt largi si frumoase. Bancile sunt spatioase. Exista cosuri de gunoi, felinare, flori si mai ales multa iarba provenita din rulourile de gazon. In total, parcul arata bine si este frumos, astfel ca ar merita cel putin nota 8 la general.

        La punctele slabe, in cadrul analizei Swat, trebuie sa remarcam cateva lucruri grave. Copiii care se plimba lasati singuri de parinti, pot muri, la propriu, in cel mai groaznic mod, deoarece inca mai sunt cateva locuri in care nu au fost montate bancile si din beton tasnesc suruburi de 10-15 centimetrii ce ar putea ranii mortal orice copilas care ar cadea in ele. Tot un pericol mortal il constituie tepii de la armatura folosita pentru zidul de protectie a taluzului din parcul municipal care ar putea rani orice copil dar chiar si un adult ce ar trece pe acolo. Un alt pericol groaznic il constituie santul urias ramas intre taluz si gard, in dreptul cladirii Universitatii Tehnice din mijlocul parcului, sant adanc de aproximativ 2 metrii, care reprezinta un pericol potential pentru oricine ar cadea acolo. Acelasi sant poate constituii si un depozit de gunoi si un focar de infectie, stiindu-se obiceiul unor cetateni de a umple cu gunoi orice groapa sau sant vazut in cale. De criticat este si situatia viitorului luciu de apa, lac, piscina, sau ce va fii, deoarece nu este imprejmuit, si in el gol sau chiar dupa ce va avea apa, pot sa cada oricand copilasii. Lacul are cateva vicii de proiectare, printre care si lipsa unei alei care sa-l inconjoare in totalitate, deoarece scopul unui asemenea lac este de a fi admirat sau sa ofere posibilitati de relaxare in jurul lui. Ultima obiectie si critica pe care trebuie s-o fac la adresa Parcului Municipal, este ca nu mai ofera aceiasi umbra ca in trecut deoarece au fost taiati sute de arbori care aveau coronamentul bogat si ofereau o protectie solara eficienta. Ca o curiozitate, se pare ca pimarul Cretu nu iubeste brazii si molizii, altfel nu se explica de ce au fost taiati toti arborii de acest fel.

 

 

Marius Chiuzan - jurnalist liber si independent.

 

 

P.S. - Am sa revin cu o analiza de cost pentru realizarea parcului, deoarece se spune ca investitia a fost in valoare de 176 de miliarde de lei vechi, suma mult prea mare fata de lucrarile realizate. Se pare ca acolo sunt niste sume foarte greu de justificat din partea primariei Bistrita.

 

3 commentarii6027 vizualizări17 august 2013
rss 2.0
rss 2.0