Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Analize-Comentarii Miercuri 15 Iulie 2020 - 24244 vizitatori azi
Popa Krauss minte din nou. (Inedit - poze cu clopotele vechi)

Sambata dupa-masa am primit un material la "comentarii" la primul articol referitor la popa Krass in care ii contestam dreptul de a deveni cetatean de onoare al municipiului Bistrita. Chiar daca adresa de la care a venit acel material imi este necunoscuta, dupa forma, fond si continut, materialul pare sa-i apartina dar contine minciuni si jigniri care nu se cuvin sa fie facute de un preot protestant adica "pastorul unei turme" de credinciosi formate din etnici sasi, etnici recunoscuti ca fiind cei mai cinstiti si mai corecti cetateni ai Romaniei. Din start prin acest drept la replica, popa Krauss si-a facut inca odata de ras etnia si parohia la care inca slujeste. Dar sa vedem primele minciuni, marunte ale lui Krauss: in dreptul la replica Krauss sustine ca eu as fi afirmat ca ar fi fost preot paroh la Biserica Neagra din Brasov. Minciuni, eu am spus doar ca a fost preot la Biserica Neagra lucru pe care il confirma si Krauss in dreptul la replica.

            Krauss lasa sa se inteleaga ca eu in material afirm ca si-ar fi dorit titlul de cetatean de onoare. Minciuna, eu Marius Chiuzan doar am contestat propunerea primarului Teodor Ovidiu Cretu de a-l face pe popa Krauss cetatean de onoare al Bistritei si am expus motivele pentru care eu am considerat si consider ca nu merita aceasta onoare.

            Popa Krauss minte sau a uitat (are totusi o varsta inaintata) ca m-a invitat dupa o emisiune la TVB la sediul parohiei evanghelice unde chiar am fost alaturi de el , dupa o conferinta de presa, si am facut poze in beci cu asa-zisul rest al clopotului. In poza se vede "un bolovan" care este dat drept rest al clopotelor ce in total aveau 3 tone. Popa Krauss lasa sa se inteleaga ca acest rest este tot ce a mai ramas din clopote dar bunul simt, logica si fizica ne spune ca in situatia in care admitem prin absurd topirea clopotelor resturile totale dupa topire si resolidificare a materialului de bronz din clopote trebuia sa fie tot de 3 tone iar daca clopotele erau sparte trebuiau sa fie gasite si scoase aproape toate bucatile din clopote. Deci afirmatia lui Krauss este din nou o minciuna menita sa musamalizeze disparitia clopotelor.

Va amintesc ca la ultimul mare incendiu din 1857 cand turnul bisericii evanghelice din Bistrita a ars in totalitate, clopotele, datorita temperaturii din turn-tip furnal au fost eliberate de grinzile de stejar (care s-au carbonizat cand temperatura a ajuns la 300-400 de grade) iar clopotele au cazut intregi la baza turnului in incaperea de sub liftul de astazi. Acele clopote au fost remontate in turn cu exceptia unuia care a fost putin crapat dar nu spart in bucatele sau topit, astfel ca sasii de atunci l-au dat la retopire si reconfectionare facand altul nou deoarece clopotul crapat isi pierduse tonalitatea. Acest lucru demonstreaza inca odata ca teoria lui Krauss privind topirea totala a clopotelor si a ceasului este neadevarata adica mincinoasa si poate ascunde cel putin o infractiune de furt si instrainare a unor obiecte de patrimoniu.

            Il iert pe popa Krauss referitor la afirmatia ca materialul privind "cetateanul de onoare" ar contin niste "gunoaie fanteziste" si ar fi o calomnie grosolana pentru ca in urmatoarele materiale am sa prezint dovezi obtinute de la experti (politie-pompieri) dar si documente si fotografii care sustin afirmatiile mele. Evident ca dovezile ce vor fi prezentate pe ziar vor fi doar cele mai cunoscute si mai usor de demonstrat pentru ca cele mai importante vor ramane secrete pana in fata instantei deoarece nu doresc ca popa Krauss si acolitii sai sa stearga urmele tuturor faptelor lor si pe baza probelor pe care le detin eu. Voi reveni si cu un material in care voi demonstra ca ceasul din turn nu a ars la incendiul din 11 iunie 2008 asa cum sustine mincinos popa Krauss.

 

 

 

 

Marius Chiuzan -  jurnalist liber si independent.

.

 

P.S. In fotografii vedeti imaginile surprinse la vizita facuta la parohia evanghelica din Bistrita chiar la invitatia lui Krauss, vizita dupa care m-am convins din nou ca clopotele si ceasul din turn nu aveau cum sa se topeasca picatura cu picatura asa cum sustine Krauss. De asemenea o sa prezint si o parte din actele (nu toate pentru a nu se afla sursele mele de documentare, restul in instanta) ce dovedesc cheltuirea unor sume exagerate pentru "repararea turnului si a bisericii" in ultimii ani , ce in total se apropie de suma, atentie: 150 de miliarde de lei vechi, bani majoritatea proveniti de la contribuabili romani, de la bugetul local, judetean sau national.

 

Vezi si:

 Drept la replica Johann Dieter Krauss.

http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=2&article=9815

 

 Ce oroare! Johann Dieter Krauss, cetatean de onoare al Bistritei ? Ce OROARE !

http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=27&article=9781

 

 

 

 

3 commentarii3129 vizualizări17 august 2013
rss 2.0
rss 2.0